Tahir Elçi'nin otopsi raporu açıklandı

Basın toplantısı yaptığı esnada çıkan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu: Baro Başkanı Tahir Elçi'nin otopsi raporu açıklandı.

Tahir Elçi'nin otopsi raporu açıklandı
Tahir Elçi'nin otopsi raporu açıklandı
GİRİŞ 29.11.2015 06:41 GÜNCELLEME 29.11.2015 07:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'daki terör saldırısında öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne, uzak atış mesafesinden ateşlenen silahın neden olduğu belirlendi. Ön otopsi raporunda "Ateşli silah çekirdeği giriş yarasının incelenmesine göre, atış mesafesi, uzak atış mesafesinden yapılmış" denildi.

Sur ilçesindeki saldırıda yaşamını yitiren 49 yaşındaki Elçi'nin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tamamlanan ön otopsi raporunun sonuç kısmında, Tahir Elçi'nin vücuduna 1 ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ateşli silah çekirdeği giriş yarasının incelenmesine göre, atış mesafesinin, uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu, cesetten alınan örneklerin üzerinde toksikolojik analiz yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesine gönderilmesine, ölümü üzerine etkili harici ateşli silah yaralanması dışında başka bulguya rastlanmadığı..."

Otopsiye katılan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Cihan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elçi, arka tarafından uzak bir mesafeden yapılan ateşle katledilmiş" dedi.

Tahir Elçi'nin cenazesinin yarın Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenecek törenin ardından defnedileceğini de bildiren İpek, "Otopsi raporunun sonuç kısmı çok açık. Elçi'nin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatasının sol zigoma ve burun kemik kırıkları, beyin, beyincik kanaması ve harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatindeyiz. Uzak mesafeden ateşli silah yaralanmasıyla gerçekleşen bir ölümdür. Başka da bir şey diyemeyiz" ifadelerini kullandı.



TAHİR ELÇİ'NİN CENAZESİ YARIN KALDIRILACAK
 
Diyarbakır Barosu: Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi yarın öğlen namazına müteakip Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecektir.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
 
28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ELÇİ hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır.

YORUMLAR 8
  • Barış 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin fatihana kimsenin ihtiyacı yok yeteri kadar okunur umarım sen öldüğünde okunacak kimsa bulamazsın dar zihniyetliler sadece barış istiyoruz
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    lafa bak barış istiyormuş,rahat durun rahat yaşayın sizde,Türkiyede hangi hak verilmemiş sizede savaş çığırtkanlığı yapıp barış kelimesini ağzına alıp duruyorsunuz,ben en kadar hakka sahipsem send eo kadar hakka sahipsiz,haa senin barıştan kastın toprak ise yerin altı müsait hepinize yeter
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin?..uzmanmı?..rapor açık! Uzak mesafeden atılan mermi ile ölmüş..tabii hepiniz çuvalladınız?..artık başka ne yalanlar bulacaksınız bakalım?.
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bu adamı konuşuyor, ama vatanı için ve ordaki insanları korumak için, kafasına kurşun sıkılarak kalleşçe şehit edilen, helal süt emmiş, iki yiğit evladı polisimizden bahseden yok, özellikle muhalefet ve sivil toplum kuruluşları bunu ihmal ederek, birilerinin ekmeğine yağ sürmeye devam ediyorlar.
    Cevapla
  • Mazlum 8 yıl önce Şikayet Et
    Basın açıklamasının başından beri, tahir elçinin yanında olan biri, karmaşa esnasında yakın mesafeden ensesine sıkıp indirmese, gözünden nasıl çıkacak o mermi.karşılıklı çatışanlar gürültü ederken, yanındaki biri öldürmüş muhtemelen, kenedy suikasti gibi..
    Cevapla
  • şener 8 yıl önce Şikayet Et
    teröriste terörist demezsen gelir seni bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...