SGK SSK 4A Hizmet dökümü alma TC Kimlik No ile

SGK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemini nasıl kullancağınız hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında.

SGK SSK 4A Hizmet dökümü alma TC Kimlik No ile
SGK SSK 4A Hizmet dökümü alma TC Kimlik No ile
GİRİŞ 30.11.2015 09:05 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:05

TC. Kimlik No ile SSK SGK 4A Hizmet dökümü alma sorgulama çok kolay. İnternet üzerinden SGK sorgulamaları sonucunda artık kimliğinize ait SGK hizmet dökümü alabilir ve daha sonrasında inceleyebilirsiniz. Günümüzde önemli bir yeri olan SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü almak için haberimizi takip ediniz. SGK Hizmet dökümü alma ve Sigorta Prim gün sayısı sorgulama nasıl yapılır? SGK, GSS, BAĞ-KUR ve SGK prim borçlarınızı artık internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümü almak gün sorgulaması yapmak artık bir tık ötenizde...

E DEVLET GİRİŞ

SGK

E DEVLET GİRİŞ

SGK

E-Devlet Üzerinden SSK Sigorta Sorgulama İçin tıklayın

E-SGM Üzerinden SSK Sigorta Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

E-SGM Üzerinden BAĞ-KUR Sigorta Sorgulama İşlemi İçin tıklayın

E-Devlet BAĞ-KUR Sigorta Sorgulama İşlemi İçin tıklayın

Ziraat Bankası SGK Borç Sorgulama İçin tıklayın

Günümüzün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde devlet kurumları da gelişen internet teknolojisinin yaygın kullanımına ve sağladığı avantajlara kayıtsız kalamayarak daha modern bir hizmet standardı yakalayabilmek amacı ile hizmetlerinde gelişen internet teknolojisini daha aktif şekilde kullanmaya başladı. 

4A Hizmet dökümü TC ile sorgulama

Türkiye’de de devlet kurumlarında gelişen internet teknolojisinin hizmetlerde aktif olarak kullanıldığı görülüyor. Vatandaşların devlet kurumları ile olan işlemlerini daha hızlı ve daha çağdaş standartlarda yapabilmelerine imkan veren internet teknolojisi, Türkiye’de en yoğun olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılıyor. Böylelikle SSK sigortası mükellefleri artık SSK hizmet dökümü alma işlemlerini dijital platformda yapabiliyor. Sigorta bilgilerinin doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merkez sistemi içerisinde ulaşılabilmesine olanak sağlayan kurumun bu online hizmeti ile sigorta bilgilerinin en güncel ve en ayrıntılı bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında sigorta mükellefleri tarafından en yoğun şekilde internette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetleri kullanılıyor.

Vatandaşlar dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfası üzerindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabildikleri E-SGM uygulaması üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGMuygulamasının yanı sıra dijital platformda tüm online devlet kurumu hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-devlet sistemi üzerinden de bu işlemler yapılabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki popüler uygulaması E-SGM uygulaması üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemleri şifresiz olarak yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine sunduğu bu şifresiz sorgulama hizmet uygulamasında sigorta bilgilerinin güvenliğinin sağlanabilmesi için sadece bazı kimlik bilgileri talep edildiğinden şifreye gerek bulunmuyor.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması ile kolay ve şifresiz bir şekilde SGK sorgulama işlemini yapabilmek için öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum yılı’, ‘cilt numarası’ ve ‘il’ bilgilerini girmek ve sonra güvenlik kodu resmi doğrulamasını yapmak gerekiyor.

Böylelikle sigortanızın en güncel bilgilerine erişim sağlayabildiğiniz ekrandan ilk işe giriş tarihinizi, işe giriş ve çıkış tarihlerinizi, sigorta prim ödeme gün sayısı ayrıntılarını, çalışma gün sayısını ve en önemlisi de müstahaklık durumu gibi bilgileri görüntüleyebiliyorsunuz.

Dijital ortam üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi dilerseniz e-Devlet sistemi üzerinden de güvenli şekilde yapabilirsiniz. Ancak e-Devlet sisteminde diğer tüm işlemlerde olduğu gibi bu sigorta sorgulama işleminde de sisteme giriş yapılması gerekiyor ki bu sistemde güvenlik önlemleri farklı giriş yöntemleri ile sağlanıyor. Yani sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu hizmetinden yararlanabilmeleri için öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

E-Devlet sistemine giriş yapmalarının ardından sigorta mükellefleri e-Devlet sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden SGK hizmet dökümü alma işlemleriyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğini kullanarak güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Günümüz modern çağında sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunulmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetleri ile artık SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek çok daha kolay bir hale gelirken vatandaşların işlemlerinde edindikleri tüm bilgilerin güncel ve ayrıntılı niteliği bulunuyor. 

Bu neden ile de artık vatandaşlar sigortalı ile ilgili olarak herhangi bir bilgi alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kent ve ilçe merkezlerinde hizmet veren müdürlüklerine gitmek zorunda kalmadan sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

Böylelikle de sıra bekleme çilesi ve evrak işlemlerinde yoğun koşturma gibi çileler ile mücadele etmek zorunda kalmadan sigorta bilgilerine mesai saati koşulu olmadan öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de online SGK sorgulama çok daha yoğun şekilde tercih edilmekte olan uygulamaların başında geliyor.

SGK SSK Nedir?

SSK, SGK’ nın 4A sigorta koluna bağlı kişilere denilmektedir. Bir işveren tarafından SGK’ ya bağlı olarak çalıştırılan kişilere SSK’ lı kişiler adı verilmektedir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmek bize önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlamaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı olması çok önemlidir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi SGK’ nın resmi sitesi üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz. Bu anlamda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SSK ile ilgili yapabileceğimiz pek çok işlem vardır. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini de SGK’ nın resmi sitesinden yapabilirsiniz. SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile SSK ilk işe giriş tarihi öğrenme, SGK SSK sicil numarası öğrenme gibi işlemlerimizi de yapabiliriz. Ayrıca çalıştığımız yerde ne zaman işe girdiğimizi ya da ne zaman işten çıktığımızı, işyerinde yatırılan SGK SSK prim miktarını öğrenme ve toplam SGK SSK prim miktarını öğrenme gibi pek çok işlemimizi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolayca öğrenebiliriz. 

Sigorta Sorgulama

Sigorta sorgulama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü gibi sizin hizmetinize ait bilgileri içeren bir dokümanıdır. Sigortanızı sorgulatmak için prim, gün sayılarınızı belirten 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani sigorta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta sorgulamanızı iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” ile sigorta sorgulama ve “E-Devlet” ile sigorta sorgulama şeklinde iki şekilde yapılır.
“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” İle Sigorta Sorgulama : E-SGM hizmet sorgulama ekranı ile sigorta sorgulama için ilk yapmanız gereken E-SGM ekranına ulaşmaktır. Bu ekrana ulaştıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, uyruğunuzu, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve nüfus ilinizi giriniz. “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra sigorta sorgulamanızı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.
“E-Devlet İle Sigorta Sorgulama : E-Devlet ilesigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinize erişerek sigorta sorgulamanızı öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

SGK 4/A ya da SSK hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki tüm çalışmalarınızı, kronolojik bir sıralamaya göre anlatan, açıklayan bir dokümandır. Bu dokümandan ne zaman işe girdiğinizi, ne zaman işten ayrıldığınızı, kaç farklı yerde çalıştığınızı, toplam ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu, aylık ve yıllık prim gün sayılarınızı kısaca tüm sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Bu dokümana iki şekilde ulaşabilirsiniz.

E-Devlet ile SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler” seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.

E-SGM Ekranı İle SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece,  4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

SGK 4A-SSK Prim Sorgulama

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.
SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü  ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini” seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Gün Dökümü

4A SGK hizmet dökümü yani SSK gün dökümünüz, size ait tüm bilgilerinizi gösteren bir SSK hizmet dökümüdür, diyebiliriz. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşabilmeniz sizin, SGK ile karşınıza çıkan her türlü sorunda, çalıştığınız ve hesabınıza yatan primlerinizin gösterildiği bir belgedir. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüz ile SGK gün bilgilerinize erişebilmek için, sizlere iki çeşit yol sunabiliriz. Bu yollardan herhangi birisini kullanarak, siz de SSK hizmet dökümünüzü yani, SGK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani SGK gün dökümünüze ulaşabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise E-SGM ekranına ulaştıktan sonra ilk önce uyruğunuzu seçmelisiniz. Daha sonra, T.C. vatandaşı iseniz, kimlik numaranızı, cilt numaranızı girmelisiniz. Cinsiyetinizi ve nüfus ilinizi seçmelisiniz. Güvenlik koduna kısmına ise karşısında, siyah bir zemin üzerinde bulunan karakterleri girmelisiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın sağ tarafındaki menülerden “Hizmet Bilgisi” ni seçiniz. Altında çıkan seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” ni seçerek,  SGK gün dökümünüzü, sigorta sorgulamanızı ya da SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.
E-Devlet ile SGK gün dökümünüzü ya da SSK hizmet dökümünüzü öğrenmek için şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. E-hizmetler sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece SGK hizmet dökümünüzü ya da SSK hizmet dökümünüzü sorgulatabilirsiniz.

SGK 4A-SSK No Öğrenme

SGK 4A yani SSK no öğrenme işleminiz SSK ile ilgili birçok resmi işleminiz için gerekli olan bir numaradır. Bu numara ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan birçok bilgiye erişebilirsiniz. Bu numarayı tam olarak size, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her Türk vatandaşına verilen T.C. numarası gibi düşünebiliriz. T.C. numaranız sizin nasıl Türkiye’ de kim olduğunuzu, ayırt edici bir şekilde belli ediyorsa, SSK sicil numaranız da sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünde bulunan bilgilerinizi, sizi, ayırt ediyor. Böylece, isim ya da soyisim benzerliği gibi mağdur duruma düşürebilecek olayların yaşanması önleniyor. SSK sicil numaranızı, sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü işlemlerinde yaptığınız gibi E-SGM’ nin sitesine girerek tescil kaydı sorgulama sayfasına erişerek öğrenebilirsiniz.

E-Devlet ile ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamada yaptığınız gibi sisteme girişinizi gerçekleştirebilir, fakat farklı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığı altında yer alan “4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti” seçeneğini seçmelisiniz. Böylece 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ya da sigorta sorgulamalarınızda ayırt edici rol oynayan SGK 4A yani SSK sicil numaranıza erişebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Maaş Sorgulama

SGK 4A yani SSK maaş sorgulama ile ne kadar maaş aldığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Burada, yapacağınız işlemler sigorta sorgulamada olduğu gibi iki şekilde gerçekleşebilecektir. Bunlar E-Devlet ile E-SGM ekranı kullanılarak gerçekleşmektedir. Sigorta sorgulama veya 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü konularında anlatıldığı üzere sisteme girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra E-SGM ile giriş için sağda bulunan “Emekli Aylık Bilgisi” seçeneklerinden “4A Emekli Aylık Bilgisi” ni seçmelisiniz. E-Devlet için ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alan seçeneklerden seçiminizi aynı şekilde ve “4A Emekli Aylık Bilgisi” şeklinde seçmelisiniz. Böylece SGK 4A yani SSK maaş sorgulamanız gerçekleşmiş bulunmaktadır.

SGK 4A-SSK Maaş Hesaplama

SGK 4A yani SSK maaşınızı hesaplayabilmek için linklerden ulaşabileceğiniz siteler ile sisteme erişebilir ve 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinden faydalanarak formu doldurmalısınız. T.C. kimlik numaranızı, SGK 4A yani SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Sigorta sorgulama ve SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümünde olduğu gibi “Sorgula” butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Borç Sorgulama

SGK 4A yani SSK borç sorgulama ile SSK işverenlerin ne kadar borçları olduğunu, çalışanlarının 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamalarında bulunan prim sayılarının ne kadar olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için ise online tahsilat sayfasını kullanmanız gerekmektedir.

SGK 4A-SSK Emeklilik Hesaplama

SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde ya da sigorta sorgulamalarınızda bulunan bilgilerinizi kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama için linklerden erişebileceğiniz, hesaplama sayfasına ulaşmalısınız. 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile öğrenebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi giriniz. Cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Yine, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile ulaşabileceğiniz, prim ödeme gün sayınızı giriniz. Özel durumlarınız varsa belirtiniz. Diğer bilgilerinizi de 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamalar sayfalarında bulabileceğiniz, 3600 günü doldurduğunuz tarih gibi bilgilere ulaşmalı ve bu bilgileri de sisteme girmelisiniz.

4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamadan yararlanarak girdiğiniz tüm bilgilerinizi sisteme işledikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayarak emekliliğinizi hesaplayabilirsiniz. Burada yapacağınız en ufak bir hata, hesaplama sonucunu değiştirecektir. Bu nedenle bilgilerinizi SSK hizmet dökümü, yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama yaparak kontrol ederek sisteme işlemenizi, şiddetle tavsiye ederiz.

SGK 4A-SSK İşe Giriş Sorgulama

SGK 4A yani SSK işe giriş sorgulamalarınız, birçok resmi evrakta, hesaplamalarda kullanacağınız bilgiler için gereklidir. SSK işe giriş sorgulama sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama dokümanlarınızda bulunan tüm bilgilerinizin şekillenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki, SGK 4A yani SSK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlara uygun olarak emekli olabileceğinizi belirten, önemli bir bilgidir. Bu bilgi sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamanızda bulunan bilgiler ile birlikte kullandığınız hesaplama ve resmi evraklar için önemli bir bilgidir.

SGK 4A-SSK Danışma Hattı

SSK danışma hattını kullanarak SSK hizmet dökümü yani 4A SGK hizmet dökümü, sigorta sorgulama, SGK işyeri bildirgesi, SGK gecikme zammı, SGK prim sorgulama, SGK ne zaman emekli olurum, SGK işyeri sicil no gibi SSK ve SGK hakkında sorabileceğiniz tüm bilgileri sorabileceğiniz bir hattır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık