Demirtaş, Tahir Elçi'nin cenazesinde konuştu

Tahir Elçi'nin cenazesinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıyı bu kez 'devletsizlik' diyerek eleştirdi.

Demirtaş, Tahir Elçi'nin cenazesinde konuştu
Demirtaş, Tahir Elçi'nin cenazesinde konuştu
GİRİŞ 29.11.2015 11:36 GÜNCELLEME 29.11.2015 11:47
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da gerçekleşen silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Demirtaş, "Önemli olan nasıl öldürüldüğümüz değil nasıl yaşadığımızdır. Bize halkımıza bağlılıkla ömrümüzü geçireceğiz. Tahir Elçi son saniyesine kadar barışı dilinden eksik etmedi. Biz yaşımızdan fazla cenazeler gördük. Bunu bir kader olarak kabul etmedik Elbet topraklarımıza barış gelecek biliyoruz. Bunda ısrarcı olacağız. Ahmet Arif'in dediği gibi; Budur katlimizin fermanı. Gerçekler budur. Gerçekler acıdır. Hakikati gizleyerek bir yere varamayacağımızı biliyordu Tahir Elçi. Çocuklarımız öleceklerse yataklarında eceliyle ölsünler diye kendimizi siper ettik. Bizi bu şekilde yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlarca faili meçhuller ortaya atacak Başbakanımız" diye konuştu.

TAHİR ELÇİ'Yİ ÖLDÜREN DEVLETSİZLİKTİR

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası 'katil devlettir' diyen Demirtaş, Diyarbakır'daki olayı 'devletsizlik' diyerek eleştirdi. Demirtaş, "Seni halkımızın mücadele sevdasına emanet ediyoruz. Türk'ü ile Kürt'ü ile yüzbinler arkandan ağıt yakıyor. Gözün arkada kalmasın. Bu olayın tam olarak aydınlatılacağından şüphemiz var. Failler yakalanacak diye daha önceki olaylarda da içimiz rahat olmadı. Bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı. Devlet hepimizin olsun diye çok uğraştık, uğraşıyoruz. Ama Kürt halkı şunu da biliyor Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil devletsizliktir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 113
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    gerzek adam boş boş konuş maaş al
    Cevapla
  • bağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    konuş...konuş....ağa babalarının seni satması yakın......
    Cevapla
  • Bir Fani işte 8 yıl önce Şikayet Et
    timsah gözyaşları bunlar....
    Cevapla
  • levent 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet senin devletin degilse sende bu devletin vatandaşı degilsin git ermenistana orası sana devletlik yapar
    Cevapla
  • çağlar 8 yıl önce Şikayet Et
    hem öldürüp hem ağlıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'