Çatışmalar yüzünden halk bölgeyi terk ediyor

Mardin’in Nusaybin İlçesi için yeniden alınan sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında halkı bölgeyi terk etmeye başladı.

Çatışmalar yüzünden halk bölgeyi terk ediyor
Çatışmalar yüzünden halk bölgeyi terk ediyor
GİRİŞ 30.11.2015 06:37 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kaymakamlık,dün saat 21.00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bölge halkının bir kısmı yasağın ardından ilçeyi terk etmeye başladı, bir kısmı da marketlerden alışveriş yaparak stok yaptı

Mardin’in Nusaybin İlçesi Kaymakamlığı ilçenin Abdülkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde dün saat 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:


 
"Nusaybin ilçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde (Abdülkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 29 Kasım 2015 Pazar günü saat 21.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşların uyması, kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır." 
 
Nusaybin’de alınan sokağa çıkma yasağı belediye ses yayın cihazından yapılan anonslarla halka duyuruldu.
 
YASAK DUYURUSUYLA BİRLİKTE GÖÇ BAŞLADI

 
Nusaybin’deki 4 mahallede sokağa çıkma yasağının uygulanacağının duyurulmasının ardından bu mahallede oturan vatandaşların bir kısmı ilçeyi terkederken, bir kısmı da bakkal ve marketlere akın ederek gıda maddelerin stok yaptı. Vatandaşlar, artık çatışmalı ortama dayanacak güçleri kalmadığını belirterek, başka şehirlerdeki akrabalarının yanına gideceklerini söyledi.

YORUMLAR 14
  • saim ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ermenileri de geçti. hain olanları da ermeniler gibi tehcir edelim. vatansever ve Müslüman olanlar kalsın diğerlerini kuzey ıraka gönderelim.
    Cevapla
  • bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    YAPMA PKK. HALKINA BUNU YAPMA. bir türk olarak doğudaki güneydoğudaki mazlum kürt kardeşlerimize çok üzülüyorum. ne huzurları kaldı ne rahatları. ALLAH yardımcıları olsun
    Cevapla
  • kader 8 yıl önce Şikayet Et
    haklıısnda onlarda yardım etmesınler
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim kimin halkı?
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletsizler , siz daha beterine müstahaksınız. Yinede şükür edin ki , bu millet İslam ahlakından dolayı merhametli. Yoksa sizin yatacak yeriniz yok.
    Cevapla
  • bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer sende hakiki manada İslam ahlakı olsaydı bunu demezdin...
    Cevapla
  • (_)_) 8 yıl önce Şikayet Et
    Milleti oradan çıkartıp Suriyeleştirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    kuzey Irak'a yada kobanimidir ne zıkkımdır Oray'a gidin
    Cevapla
  • aytaç 8 yıl önce Şikayet Et
    gidenler göç etöek zorunda kalanlar MÜSLÜMANLAR. Allah sana şuur versin
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin asli evlatları Müslüman Kürtlere sözümüz yok. Sözümüz HDPKK itlerine ve onlara oy verenleredir.Ya bu devleti tanıyacaksınız yada gebereceksiniz. Üçüncü bir alternatifiniz arkadaşın yukarıda yazdığıdır. Ne sizin için ne bizim için başka seçenek bırakmadınız. Elde silahla hak alamazsınız. Eşkiyalıkla hak alamazsınız. Devlete kafa tutarak hak alamazsınız.
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Devleti beğenmeyen başka devlet arasın. Sözümüz HDPKK itlerinedir bizim Müslüman Kürtlerle işimiz olmadı olmaz olamaz. Ama HDPKK ya oy verenler hangi dinden olursa olsun devletsizdir. Daha dün Sılho devletimiz olsa bunlar olmazdı diyor. Onun için HDPKK ve ona oy verenler devletsizdir. Kendilerine devlet arasın.
    Cevapla
  • hidocan 8 yıl önce Şikayet Et
    müslüman kürdün vatani türkiyedir kimi nereye gönderiyorsun... sen git oraya faşist.... türk kürt kardestir ermeniler kallestir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi