İstanbul

"DAEŞ'li rehineler Rus çıktı"

11:39 30 Kasım 2015
"DAEŞ'li rehineler Rus çıktı"

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak'a yönelik Rus saldırılarının asıl amacının bölgeyi Türkmenler'den arındırmak olduğunu savunan Türkmen komutanlardan Ahmet Arnavut (Ebu Fadıl), "Türkmen Dağı'nda tek bir DAEŞ militanı yok" dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in 2013 yılında Türkmen Dağı'na girmeye çalıştığını ve aralarında günlerce süren büyük çatışmaların yaşandığını ifade eden Ebu Fadıl lakaplı Arnavut , bu çatışmalarda DAEŞ'in bazı komutanlarını (emirlerini) rehin aldıklarını, bu rehinelerin de Rus olduğuna işaret etti.

Bayırbucak bölgesinde DAEŞ'in tek bir ferdinin bulunmadığına dikkati çeken Arnavut, Rusların asıl amacının DAEŞ olmadığını belirterek, "Rusların amacı rejime destek verip, Türkmenleri bu bölgeden çıkarmak ve Bayırbucak'ı boşaltarak Esed'e yeni yerler açmak" diye konuştu.

- "Ruslar saldırılarında sivilleri hedef alıyor"

Bombardımanlarda vurulan Türkmen köylerinde yaralanan sivillere Türkiye'nin kucak açtığını kaydeden Arnavut, çocuk, kadın ve yaşlılara uzattığı şefkat elinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Arnavut, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Türkmen Dağı'nda tek bir DAEŞ militanı yoktur. 2013 yılında Türkmen Dağı'na girmeye çalışan DAEŞ'le aramızda ciddi çatışma yaşandı. Köy imamını ve bir askerimizi öldürdüler, 2 askerimizi de rehin aldılar. Biz de onların 3 emirini rehin aldık, alıkonulan bu kişilerin tamamı Rus çıktı. O çatışmadan sonra DAEŞ Türkmen Dağı'na bir daha yaklaşamadı. Ruslar saldırılarında sivilleri hedef alıyor. Evler yıkılıyor, bağ, bahçe ve ormanlara atılan bombalar nedeniyle yanıyor. Gece gündüz Rus uçakları Bayırbucak'ı vuruyor. Bombalarla vurulan Türkmen köylerinde yaralanan ve mağdur olan sivil halkımıza Türkiye devleti kucak açıyor. Allah, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Yaralı çocuklarımızı, kadın ve yaşlıları Türkiye'ye alıyor, onlara kucak açıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.