Elektrikli otomobili makam aracı yaptı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, şehir merkezinde, çevreye duyarlı elektrikli otomobilli makam aracı olarak kullanacak.

Elektrikli otomobili makam aracı yaptı
Elektrikli otomobili makam aracı yaptı
GİRİŞ 30.11.2015 19:32 GÜNCELLEME 30.11.2015 19:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, makam aracı olarak çevreye duyarlı elektrikli otomobili kullanmaya başlayacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 10 elektrikli otomobilin teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bugün büyük bir hizmete imza attıklarını söyledi.

Akıllı şehir uygulamalarında Türkiye'ye öncülük eden Antalya'nın, şimdi de çevre dostu şehircilikte öncülük ettiğini belirten Türel, elektrikli otomobil çağının başladığı Antalya'da, öncülük görevi üstlenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türel, makam aracını çevreye duyarlı otomobille değiştirdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak makam aracım, 66 bin lira satış fiyatı olan yerli yapım, 10 kilometrede 1 lira harcayan, bakım masrafları da çok düşük bir elektrikli otomobil olacak. Bugünden itibaren makam aracı olarak, şehir merkezinde, uzak menzilli yolculuklara çıkmadığımız sürece bu elektrikli aracı bizzat makam aracı olarak kullanacağım. Çevre kirliliği sıfır, karbon salınımı sıfır, hem de gürültüsüz bir otomobil ile Antalya'da yeni bir dönem başlıyor."

Türel, Türkiye genelinde, çoğunluğu İstanbul'da 100 kadar elektrikli şarj istasyonu bulunduğunu belirterek, Antalya'da başlangıçta 35 istasyon kurulacağını, bunu kısa bir sürede 100'e çıkartacaklarını belirtti.

YORUMLAR 2
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İnanmazsınız ama avrupada bircok eyalet ve belediyelerin valilerin makam araçları yok varsa şahsi araçlarını kendileri kullanır aracı olmayanlar ise bisiklet sürüyor toplu taşıma araçlarını kullanıyor bakanlar bile böyle
    Cevapla
  • Ahmet yakut 8 yıl önce Şikayet Et
    Çevre kirliliği ve karbpn salınımı sıfır demek çok abartı. Bu elektrik havadan gelmiyor. Yeşil enerjinin arkasında yatan teknoloji çok mu masum elektrik üretimine girmiyorum bile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler