İkinci saldırganın kimliğinde çarpıcı ayrıntı

Diyarbakır’da cumartesi sabahı yaşanan olayın ardından adli ve idari soruşturmalar devam ederken, yeni bir gelişme daha yaşandı.

İkinci saldırganın kimliğinde çarpıcı ayrıntı
İkinci saldırganın kimliğinde çarpıcı ayrıntı
GİRİŞ 01.12.2015 06:50 GÜNCELLEME 01.12.2015 06:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Elçi ve iki polisin yaşamını yitirdiği olayın ardından yapılan araştırmalarda, Balıkçılarbaşı’nda polisle çatışan ikinci şüphelinin kimliğinin Uğur Yakışır olduğu ifade ediliyor.

Kayapınar’dan bindikleri taksiden inecekleri sırada polisle çatışan zanlılardan diğerinin kimliği ise Mahsun Gürkan olduğu tespit edilmişti. Yapılan ilk tespitlere göre, Gürkan gibi YDG-H içinde yeralan Yakışır’ın da, Gürkan’ın dayısının oğlu olduğu belirtildi. Kaynaklar, Yakışır’ın olay sırasında Gürkan’la birlikte olmasına rağmen beyaz Toros’la polis ekibine yapılan saldırıda yer alıp almadığı yönünde bir saptamanın henüz yapılamadığına dikkati çekti. Yakışır’ın geçmişte başka olaylara karışıp karışmadığı konusunda ise araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

Çekirdek bilmecesi

Bu arada, Elçi’nin yaşamını yitirmesine neden olan mermi çekirdeğinin henüz bulunamaması da olayın üzerindeki sis perdesinin devam etmesine neden oldu. Olayın hemen ardından, olay yerinde inceleme yapılacağı sırada PKK’nın silahlı ve roketli saldırısı nedeniyle tamamlanamayan olay yeri incelemesinde mermi çekirdeği bulunamamıştı.

En az 2 metre

Otopsi raporunda, Elçi’nin “uzak atış” olarak adlandırılan atış şekli içinde tabancadan çıkan mermiyle öldürüldüğü bilgisi yer alırken, kriminal literatürde uzak atış mesafesinin en az 2 metre olarak nitelendirildiği belirtiliyor. Kaynaklar, olay yerinden bulunan boş kovanlar ile mermi çekirdeklerinin eldeki silahlarla eşleştirmesinin yapılacağını vurguladı. Aynı kaynaklar, hem boş kovanların, hem de mermi çekirdeklerinin kullanılan silaha ait özellikleri taşıdığını belirtirken, Elçi’nin ölümüne neden olan mermiyi atan silahın bulunamaması halinde eski kayıtlarda eşleştirme yapılacağını kaydetti.

Kaynaklar, otopsi ön raporuna göre, Elçi’nin ensesinden giren merminin  kafatası içinde belli bir eğimle yükselerek sol gözün üzerinden çıkmasının “uzak atış”la birleşmesi halinde ilk aşamada, Elçi’ye en az 2 metre mesafeden merminin isabet etme olasılığının bulunduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR 1
  • kul 8 yıl önce Şikayet Et
    o polis o mesafede "vuramıyorSA" bu işte bir iş vardır demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi