Kar yağışı ulaşıma kapadı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı geçişi ulaşıma kapatıldı.

Kar yağışı ulaşıma kapadı!
Kar yağışı ulaşıma kapadı!
GİRİŞ 01.12.2015 13:27 GÜNCELLEME 01.12.2015 13:39

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesinin ardından özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor.

Dünden itibaren aralıklarla süren yağış sebebiyle, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde kar kalınlığı bir metreyi aştı. Kar yağışının etkisini artırması nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı.

Karayolları ekipleri, Ovit Tüneli'ne kadar olan bölümde yolun kapanmaması için kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, tünel inşaatında çalışan araçlar dışında sürücülerin geçişine ise izin vermiyor.

Yetkililer, kar yağışıyla birlikte tünel inşaatının dış bölümlerindeki şantiyelerde de çalışmaya ara verildiğini, tünel içi delme işlemlerinin ise devam ettiğini bildirdi.

Sivrikaya Köy Konağı işletmecisi Nusret Biber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının iki gündür aralıklarla devam ettiğini ve Ovit Geçidi'nin ulaşıma tamamen kapandığını söyledi.

Bundan haberdar olmayan bazı sürücüleri köylerinde misafir ettiklerini belirten Biber, "Ovit Dağı artık yaza kadar geçit vermez. Biz de sürücüler gibi bir an önce tünelin tamamlanmasını bekliyoruz. Tünel çok büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı ise yüksek kesimlerde kar yağışının etkisini artırdığını, yaylalara ulaşımın durduğunu, kendilerinin de her türlü hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi.

Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, kentte dün başlayan kar yağışı sonrası merkez ilçede 4, Köse'de 3 ve Kürtün'de 4 olmak üzere 11 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade etti.

Akdoğan, kar yağışıyla birlikte kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattıklarını da bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!