Alman uçakları İncirlik Üssü’ne gidecek

Almanya’nın IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’ye göndereceği keşif uçakları İncirlik Üssü’ne gidecek.

Alman uçakları İncirlik Üssü’ne gidecek
Alman uçakları İncirlik Üssü’ne gidecek
GİRİŞ 02.12.2015 03:25 GÜNCELLEME 02.12.2015 03:25

Hükümetin bugün onayladığı teskerenin Cuma günü Federal Parlamento’da görüşülmesi bekleniyor. Almanya’da Bakanlar Kurulu’nun bu Sabah Suriye’ye asker gönderilmesini öngören teskereyi onaylamasının ardından Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorff, uçakların ne zaman devreye girebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Zeit Online’da yer alan habere göre, Tornado keşif uçaklarının İspanya’da görevde oldukları için devreye girmelerinin biraz gecikeceğini kaydeden Flosdorff, “Önümüzdeki hafta içerisinde iki adet Recco-Tornado uçağı İncirlik Üssü’ne gönderilebilir” dedi. Flosdorff’a göre, havada yakıt ikmali sağlayan tanker uçağı da aynı şekilde İncirli’ğe gidecek ilk unsurlar arasında.

Almanya’nın toplam 6 adet Tornado savaş uçağını İncirlik Üssü’ne göndermeyi planladığını kaydeden Jens Flosdorff, uçakların dördünün dönüşümlü olarak keşif yapacağını, diğer ikisinin ise gerektiğinde devreye girmek üzere hazır bekleyeceğini belirtti.

Alman Bakanlar Kurulu’nun onayladığı teskere kapsamında 1200 Alman askerinin bölgeye gönderilmesi söz konusu. Keşif uçaklarının yanı sıra, Alman ordusuna ait bir uydu ve Fransız uçak gemisi Degol’ü koruyacak bir fırkateynin de Akdeniz’e gidecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak