Çakıcı kaçsın diye kapıyı açan 6 memur tutuklandı

Alaattin Çakıcı'nın kaldığı koğuştaki kapıyı bilerek açık bırakan 6 infaz koruma memuru tutuklandı.

Çakıcı kaçsın diye kapıyı açan 6 memur tutuklandı
Çakıcı kaçsın diye kapıyı açan 6 memur tutuklandı
GİRİŞ 05.12.2015 19:45 GÜNCELLEME 05.12.2015 19:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 6 infaz koruma memuru, koğuşun güvenlik kapısını açık bıraktıkları iddiasıyla tutuklandı, 1 memur ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli'nin kaldığı koğuştaki iki güvenlik kapısından birisini açık bıraktıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama kararı verilen memurlar Ş.Y, S.T, Z.Y, İ.S, M.G.Ş ve G.A gözaltına alındı.

Edirne Adliyesi'ne sevk edilen infaz koruma memurları, kararın tebliğinin ardından cezaevine gönderildi. Hakkında tutuklama kararı verilen infaz koruma memuru E.M'nin de arandığı öğrenildi.

Öte yandan, tutuklanan infaz koruma memurlarının yakınları ve arkadaşları adliye önünde bekledi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli'nin kaldığı koğuştaki iki güvenlik kapısından birisini açık bıraktıkları iddiasıyla infaz koruma memurları Ş.Y, S.T, E.M, Z.Y, İ.S, M.G.Ş ve G.A hakkında soruşturma başlattı. Şüpheliler, "örgüte bilerek, isteyerek yardım etme ve hükümlü olan kişinin kaçmasını sağlamak" iddiasıyla gözaltına alındı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kararın ardından soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etti. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti başsavcılığın itirazını haklı görerek infaz koruma memurlarının tutuklanmasına karar verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Sbipsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlarımız dün salıverildi.Hepimize geçmiş olsun.Ama bu iş burada bitmeyecek bu hakimler savcılar müdürler bu taşın altına elini sokmazsa silahlar bile patlayabilir..
    Cevapla
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de mafya türü mahkumların merkezi biryerde toplanıp ilgili personelin devamlı değiştirilmesi gerekli nöbet tarzı olmalı Türkiye genelindeki infaz memurları orada şurası ile nöbet tutmalı Yada kod isimle çalıştırılmalı
    Cevapla
  • Yakamoz 8 yıl önce Şikayet Et
    O infaz koruma memurları akşam mahkemede serbest bırakıldı artık. Lütfen haberi düzeltin.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumu anlamak mumkun degil,savci zanlilari mahkemeye cikariyor,mahkeme saliveriyor,savci itiraz ediyor,mahkeme tutuklatiyor.!Ya savci tiriska yahut mahkeme..Boyle sacma sey olmaz.Kardesim insan hayatiyla oynuyorsunuz,anlamiyor musunuz?
    Cevapla
  • okuyucu 8 yıl önce Şikayet Et
    hicbir cezaevinde tek kapili guvenlik olmaz en az 3-4 kapi gecmeli kacmak icin her kapida ayri guvenlik seridi demek ve en sonda da asker o kadar kolay degil bir terslik var bu iste !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?