Bir saatte 2 ton hamsi tükettiler

Ordu Üniversitesin (ODÜ) tarafından düzenlen 2 ton hamsinin 1 saatte tüketildiği ’Hamsi Şenliği’nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

Bir saatte 2 ton hamsi tükettiler
Bir saatte 2 ton hamsi tükettiler
GİRİŞ 08.12.2015 14:34 GÜNCELLEME 08.12.2015 14:34

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde gerçekleşen 6. Hamsi Şenliği’ne Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2 ton hamsinin 1 saatte tüketildiği şenlikte öğrenciler yöresel oyunları oynayarak gönüllerince eğlenirken, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve akademisyenler öğrencilerle birlikte hamsi yemenin tadını yaşadı. Şenlik, renkli görüntüler sahne olurken, sınavlar öncesi öğrenciler ise moral motivasyon depoladı.

BALKANLIOĞLU: "HAMSİ ŞÖLENİ ORDU’NUN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR"

Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen Hamsi Şenliği’ne katılan ve burada bir açıklama yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Karadeniz demek hamsi demek. Burada hamsi avlayan balıkçılarımız var ve severek tüketilen bir balık türü. Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından birçok öğrenci Ordu Üniversitesi kampüsünde, güzel bir şehirde okumanın bahtiyarlığını yaşıyor. Bunun yanı sıra üniversitemizin yetkilileri Karadeniz kültürünü de onlara öğretmek amacıyla geleneksel hale gelen hamsi şöleni düzenliyorlar. Bugün 2 ton hamsiyi ızgara yaparak öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Biz de tattık çok güzel olmuş. Bunun amacı kaynaşma, dayanışma ve hoş vakit geçirerek Ordu’nun daha çok tanınmasına vesile olmak" dedi.

YARILGAÇ: "AMACIMIZ KÜLTÜRLER ARASI DİYALOGLARI GELİŞTİRMEK"

Öğrencilerin sınavlar öncesi stres atması için gerçekleştirilen organizasyonun kendilerini mutlu ettiğinin altını çizen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi’nin yıllardır yaptığı bir etkinlik. Burada bizim için önemli olan kültürler arası diyalogları geliştirmek. Bizim hem yurt içi hemde yurt dışı öğrencilerimizin sayısı oldukça fazla. Bununla birlikte istediğimiz hem şehir bütünleşmesi hemde farklı kültürdeki öğrencilerin bu öğrencilerin bir arada olması ve sınav öncesi stres atmaları. Bu durum bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Farklı illerden ve ülkelerden gelerek hamsiyi tadan ODÜ’lü öğrenciler ise etkinlikten memnun kaldıklarını ve güzel bir etkinlik olduğunu dile getirdiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!