MEB önünde İlahiyat protestosu

DİKAB, Beden Eğitimi ve Eğitim Fakültesi mezunlarından oluşan grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

GİRİŞ 12.12.2015 16:30 GÜNCELLEME 12.12.2015 16:35
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Eğitim Fakültesi mezunları, MEB önünde gösteri yaptı.

Fen fakültelerine, ilahiyat bölümlerine sınırsız formasyon hakkı verilmesine tepki gösteren atanamayan öğretmen adayları, 'Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah bize de bir gün kader güler, güler İnşallah' şarkısını hep birlikte seslendirerek, dertlerini yetkililere aktarmaya çalıştı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği mezunu Muhammed Durmaz, yaklaşık 2 hafta önce Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) yaptığı açıklamada 15 bin formasyon verilecek bildirgesinden sadece 9 gün sonra yetkinin tamamen üniversitelere verilmesinin ve sınırsız formasyon tanınmasının çelişkiden ibaret olduğunu vurguladı.

Durmaz, “YÖK, iletişim hattını aradığımızda ise böyle bir şeyin olmadığını yetkinin tamamen YÖK'te olduğunu söylemektedirler. Fakat üniversiteler ise formasyon sayılarını kafalarına göre belirleyerek bu işi sadece para için yaptıklarını gözler önüne sermektedir.” dedi. 

2014 Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre atama bekleyen öğretmen sayısı 154 bin iken 2015 sonu bu rakam 450 bini bulduğunu kaydeden Muhammed Durmaz, şunları kaydetti: “Yaklaşık 240 bini formasyon alan bireylerdir. 2014’teki veriler 154 bin iken 2016 sonundaki rakamları tahmin edebiliyor musunuz? Bu rakamlar 2016 sonunda yaklaşık 600 bini hatta bu şekilde devam ederse hedef bir milyona doğru gidecek. Peki ülkemizde daha kaç işsiz öğretmen adayı olması gerekiyor bu sistemin değişmesi için.”

"İLAHİYAT MEZUNLARI, İMAMLIK, VAİZLİK, KUR-AN ÖĞRETİCİLİĞİ YAPABİLİYOR" 

İlahiyat bölümü okuyan öğrencilerin Diyanet İşleri Kurumu bünyesinde imam hatiplerdeki meslek dersi hocalığı imamlık, vaizlik, Kuran kursu öğreticiliği gibi geniş bir yelpazede istihdam edildiğine vurgu yapan Durmaz, “İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği okuyan bireyler diyanet işleri kurumu bünyesinde çalışamazken bu kişiler formasyon alarak bizden hak olarak daha üstün hale gelmeleri çok komiktir. Ayrıca ilköğretim matematik öğretmenliğinde bölüm önceliği var iken ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünde hala okuyan 3. ve 4. sınıflar varken bölümümüze ilahiyatın da tercih yapabilmesi oldukça yanlış bir karardır.” açıklamasını tamamladı.

Kalabalık öğretmen adayları, protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

YORUMLAR 50
  • Böcük 8 yıl önce Şikayet Et
    aldığınız 4 yıllık eğitimi güya 2 ayda alan ilahiyatçılar var ya sizinle aynı KPSS alan sınavına giriyor burda ağlayıp sızlanacagınıza sınavda gösterin maharetinizi bilginizi sıralamaya girdiniz de atamadılar mı sizi hey Allahım ya
    Cevapla
  • sedat.p 8 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık yaparak hak anltlmz ilahiyatclara verilen para karşılığı dkab öğretmenliği dört yıl boyunca dkab okuyan bir öğrenciye karşı çok büyük bir adaletsizliktir
    Cevapla
  • UşakDikab 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya yeter ya önce bölümü kapattınız sonra formasyonu sınırsız yaptınız. Biz sadece hakkımız olan atama önceliğini istiyoruz. Bizler eğitimciyiz. 4 yıllık eğitimciyle 4 aylık formasyoncu bir tutulamaz!!!
    Cevapla
  • semaa 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bu ilahiyatçılara elini veren kolunu kaptırıyo adamlara bir formasyon verdiler hakkımızı verin deyip durdular bide hakkını savunanlara bağırıyolar nasıl insanlar bunlar ya allahım bizi ilahiyatçıların şerinden koru
    Cevapla
  • Öncelik hikaye 8 yıl önce Şikayet Et
    Dkabçılar sizin derdiniz kim daha iyi öğretmen mi yapmayın kandırmayın kendinizi herkes biliyor öncelik olsun formasyonlu 90 alan ilahiyatçıdan önce 50 alan dkabçının atansın demek istediğinizi .Boş işlerle uğraşmayın oturun ders çalışın alın puanınızı atanın nereye atanacaksanız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi