Avcı: Baykal'a kaset komplosu cemaatin işi

Çarpıcı açıklamalar yapan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Baykal'a komplonun cemaatin işi, Elçi'nin ise kaza kurbanı olduğunu söyledi.

Avcı: Baykal'a kaset komplosu cemaatin işi
Avcı: Baykal'a kaset komplosu cemaatin işi
GİRİŞ 13.12.2015 11:54 GÜNCELLEME 13.12.2015 11:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Devrimci Karargâh Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak üç yıl cezaevinde kalan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Tahir Elçi cinayetinin tamamen bir kaza olduğuna inanıyor. Çözüm süreci ve Kürt sorununda çözüm için ‘Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini belirten Avcı , Dink’in öldürülmesinden cemaatin bilgisi olduğunu dile getirdi. 

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ...

"İşkence ettiğim söylendi. Bu yalan ve yanlıştır. Kendisinin de böyle bir iddiası olmadı hiç. Ben kendisini sadece basından tanırım. Ayrıca böyle bir şeyi ailesine, yakınlarına söylemesi gerekirdi. Sorgulamada güya ben ona demişim ki, “Simon konuştu, sen neden konuşmuyorsun?” Simon olgusu, ben 2010’da kitap yazınca ortaya çıktı. Tahir Elçi’nin yakalanması 1988’de. O zaman Simon denen bir kavram yok. Avukatı diyor ki, ben işkence yapıp gidip namaz kılıyormuşum, geri gelip işkenceye devam ediyormuşum. Bu da öyle büyük bir yalanki ben Diyarbakır’da namaz kılmıyordum. Cezaevinde namaza başladım. Bunların yalan olduğu çok açık, ne yapmak istiyorlar bilmiyorum. Şöyle bir şeyi iddia ediyorum. Diyarbakır’da o dönemde kimseye işkence etmedim, zaten ben o birimde çalışmıyorum. Tahir Elçi’nin öldürülmesine gelirsek çok açık kaza olduğu gözüküyor. Bir defa orada basına yansıyan kamera görüntülerinde polisler yakalayabilirlerdi. Silah kullanmalarına izin vermeyebilirlerdi. Polis vuramamış, enteresan tabi, polis yanlış müdahale etmiş deniyor fakat polis böyle müdahale eder zaten. Polis olayı bilmiyor aslında Tahir Elçi’nin açıklama yaptığı sokağa girip koşarken ayağına ateş edip dur demesi gerekirdi. Ama vuramamış atlayıp yakalaması gerekir ama yapamıyor, heyecanından diye tahmin ediyorum. Tahir Elçi kaza kurbanı olmuş. O çatışma tamamen tesadüf ve kaza. Kendisi PKK üyesi falan değil. Elçi, Güneydoğu’daki olayları yazan, anlatan, PKK’yı da eleştiren biri. Demokratik birisi. Çok üzüldüm öldürülmesine. Aklı olan herkes kaza olduğunu anlar, devleti suçlamanın bir anlamı yok. Kazanın dışında bir şey olması mümkün değil. Çok kişinin kıblesi Pensilvanya olmuştu."

17-25 ARALIK HÜKÜMETE DARBE OPERASYONU...

"Aslında 17-25 Aralık biraz geç kalınmış bir olaydı. Güçlü bir yapı olan cemaat fazla olgunlaşmıştı. Devleti ele geçirmişlerdi. En önemli organları yargı ve emniyet, cemaatin elindeydi. 17 ve 25 Aralık’ta cemaat devlete böyle bir operasyon yapmasaydı, devlet de cemaate bu denli operasyon yapmazdı. Devlet, ‘Bize yapamazlar, karşı çıkamazlar’ olarak bakıyorlardı. Eğer cemaat 17 ve 25 Aralık’ta operasyon yapmasaydı zaten bir-iki yıl içinde devleti tamamen ele geçirecekti. Hiçbir şey yapmalarına gerek kalmayacaktı. 17-25 Aralık, cemaatin ne kadar güçlendiğini gösterdi. Toplum belki çok görmüyor ama toplumun önünde olan birçok kişi kıbleyi Pensilvanya’ya çevirmişti. Herkes cemaate ait kurumlara yönelmişti. Herkes cemaat kurumlarına danışıp iş yapıyordu. Toplum cemaatin gücünü görmüştü. Arka planda çok daha fazlasının olduğunu düşünüyorum. Oraya biat mektuplarının gittiği, temsilcilerin gidip geldiği çok oluyordu. Türkiye’de devlet çok ciddi anlamda hiçbir zaman olmadı. Cemaat baştan beri devlete karşı hep kontrollü oldu, devleti kullandı. Aralarının iyi olduğu dönemde bile kaset ve tapeler var. Deniz Baykal kaseti mesela... Baykal’a komployu cemaat kurmuştur. Başbakan’ın ofisine böcek konması da cemaatin işidir. En bariz örneği MİT’tir, devleti direkt hedef almıştır. Devlet, 2012’den itibaren cemaate karşı daha tedbirliydi ama hiçbir cemaat imamının takip edilmemiş olması da tedbirin yeterli olmadığını gösteriyor. Cemaatin yaptıkları detaylı incelenmemiş. Belki de cemaat buna müsaade etmedi."

KAYNAK: GÜL KABA / YENİYÜZYIL
YORUMLAR 4
  • sefer 8 yıl önce Şikayet Et
    Baykalin gitmesi kime yaradi tabiki suanki iktidara.Seni buraktilar diye diyet oduyorsun.
    Cevapla
  • YALANCI 8 yıl önce Şikayet Et
    yalandan kim ölmüş...
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    tıpkı yahudi mantığında olduğu gibi bunlar kendilerine her yolu mübah görmüşler. soru çalmışlar, milletin özelini dinlemişler fazi yemişler.Allahım yok et bunları
    Cevapla
  • Hurşit 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp kasetlerini kim yaptı onuda soylesene yüreğin yetiyorsa soyleyemezsin çünki seni konusturanlar yaptı değilmi operasyonun bir ayağında abd bir ayağında kim var acaba mhpnin güçsüz olması kime yarıyorsa ovar değilmi sayın avci
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!