İşte Büyükanıt'ın verdiği o ifade

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın İstanbul'daki evinde E-Muhtura soruşturması kapsamında verdiği ifadenin detayları...

İşte Büyükanıt'ın verdiği o ifade
İşte Büyükanıt'ın verdiği o ifade
GİRİŞ 14.12.2015 21:32 GÜNCELLEME 14.12.2015 21:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında talimatla verdiği ifadesinde, darbe kastının olmadığını, yapılan işlemin anayasal düzeni ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni koruma hassasiyetiyle yapıldığını savunduğu öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu Savcısı Seyit Peker tarafından Fenerbahçe Orduevi'ndeki ikametinde talimatla "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınan Büyükanıt'ın, savcılığa sunduğu 2 sayfalık yazılı savunmasında, 2012 yılında TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na verdiği beyanlarını tekrar ettiği belirtildi.

Büyükanıt'ın, yazılı savunmasında, TSK'nın internet sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan "e-muhtıra" ve anayasa hükümleri ile TSK'nın görevlerine ilişkin bilgiler verdiği aktarıldı.

Savunmasında, yaptıklarının hukuka uygun olduğunu öne süren Büyükanıt'ın, darbe kastının olmadığını, yapılan işlemin anayasal düzeni ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni koruma hassasiyetiyle yapıldığını savunduğu öğrenildi.

Büyükanıt'ın, savunmasında anayasal düzeni değiştirmek gibi bir amacı ve yönetimi değiştirmek gibi bir kastı bulunmadığını ileri sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR 2
  • çok bilmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    ben yazdım ben imzaladım. ben yatarım demiştir. yakında kokusu çıkar.
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki sormak lazım buyukanit'a, şimdi ulkemizde durumlar daha hareketli olmasina ragmen niye silahlı kuvvetlerimiz muhtıra yayınlama ihtiyacı duymuyor ve duymadı? Bunların hepsi dalavereci. Yarın obur gun dedikleri yalana kendileri de inanmayacak. Muhtıra yazana kadar daha faydalı islere imza atsaniz ya. Samimiyetsizler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!