Darbe olsaydı İran ve DAEŞ ile savaşa girilecekti

17-25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde Latif Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar: "Darbe yapılsaydı Türkiye karanlık bir döneme girecekti"

Darbe olsaydı İran ve DAEŞ ile savaşa girilecekti
Darbe olsaydı İran ve DAEŞ ile savaşa girilecekti
GİRİŞ 17.12.2015 11:32 GÜNCELLEME 17.12.2015 13:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bugün, PDY/FETÖ yapılanmasının deşifre olduğu ve 17-25 Aralık operasyonlarının ikinci yıl dönümü... Bir dönem Fethullah Gülen’in sağ kolu olan Latif Erdoğan, “Eğer 17-25 Aralık darbesi yapılsaydı Türkiye şu an karanlık bir dönemde olacaktı. Türkiye önce İran ile sonra da DAEŞ ile savaşa sokulacaktı. Darbeyle ülkede şu an söz sahibi olanların hayatlarına son verilebilirdi” dedi.

Bugün gazetesinden Emine Dönmez'in haberine göre; Son zamanlarda yapılan ağır operasyonlar sonucunda Gülen Cemaati’nin gücünü kaybettiğini ifade eden Erdoğan, FETÖ’nün psikolojik yapısının sıfırlandığını vurguladı. Henüz örgütün kemikleşmiş yapılanmasında çözülme olmadığına da dikkat çeken Erdoğan, operasyonlarda gözaltına alınan 70 kişiden 10-15 tanesinin tutuklanmasının, bu süreci hızlandıracağını söyledi.

Yapılan operasyonlarda belirlenen ve FETÖ’nün beyin takımı olarak adlandırılan kişilerin çoktan devre dışı bırakıldığını belirten Erdoğan, “Yerlerine başkaları geçirildi” diye konuştu.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemediklerini belirten Erdoğan, “Öcalan, çözüm sürecine aktif katkı sağlıyordu. Ülkeyi bu duruma getirmek için Öcalan’ı devre dışı bırakmak bir zaruretti.

FETÖ ve PKK, ortak hareket ediyor gibiydi. Öcalan’ın devre dışı bırakılmasının sebeplerinden birisi de PKK’nın ve onun yan kuruluşlarının doğrudan doğruya Gülen’in inisiyatifine geçmesi meselesidir” dedi. 

Gülerce’den Tahşiye yorumu

Tahşiye beraati FETÖ kumpasının ilanıdır. Liderliğini Mehmet Doğan’ın yaptığı iddia edilen 51 sanıklı Tahşiye davasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Tahşiye kumpasında yargılanan tüm sanıkların beraat etmesini değerlendiren Gülen yapılanmasının eski isimlerinden STAR Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, “Tahşiye davasında mahkemenin beraat vermesi son derece doğaldır.

Yargının bu insanların suçsuz olduğuna ve bir kumpasa kurban gittiğine dair delilleri gördüğü böylece ortaya çıktı. Çünkü mahkemenin bu insanların suçsuz olduğuna ve bir kumpasa kurban gittiğine inandığını gösterir” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 5
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Her ve... Tüm darbelerde de savaştık. Bu adamı kaile alıp haber yapıonuzya.. Kime neye çalıştığız belli. İran milisleri sizi
    Cevapla
  • Şimdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Şuanda da o yönde gitmiyor muyuz zaten?Yoksa FETÖ'nün gizli darbesi mi var? :)
    Cevapla
  • FATİH 8 yıl önce Şikayet Et
    17-25 aralık kumpasıyla ilgili tutuklanan polislerde beraat etti.ne olacak şimdi hani darbeydi.
    Cevapla
  • Hasan Gür 8 yıl önce Şikayet Et
    Göz göre göre yalan söylüyorsun, daha dava açılmadı. Ne beraatinden bahsediyorsun.
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi uyandirsin. diyecek laf kalmadi bu kadar bagnazliga.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...