Paranın yüzde 15'i 'Hoca payı' diye ayrıldı

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 'gizli' ibareli raporda çarpıcı bilgiler yer aldı.

Paranın yüzde 15'i 'Hoca payı' diye ayrıldı
Paranın yüzde 15'i 'Hoca payı' diye ayrıldı
GİRİŞ 28.12.2015 08:26 GÜNCELLEME 28.12.2015 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Başsavcılığı’nca, Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen ana soruşturma kapsamında Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlamalarla Mücadele Dairesi’nce hazırlanan ‘gizli’ ibareli rapora ulaşıldı. Raporda, Gülen Cemaati’nin topladığı himmetlerin (yardım) yüzde 15’lik kısmının “kutsal hoca payı” adı altında doğrudan Fethullah Gülen’e gönderildiği öne sürüldü.

İLK MAAŞIN TAMAMI HİMMET

61 sayfalık raporda, örgütün, işadamlarından, kamu kaynaklarından, sivil toplum kuruluşlarından, eğitim faaliyetlerinden, basın yayın organlarına verilen reklamlarla aboneliklerden ve dini duyguların istismarıyla gelir elde ettiği belirtildi. Kamu kurumlarında çalışan örgüt mensuplarının ilk maaşlarının tamamı, her ayki maaşlarından da evlilerden yüzde 5, bekarlardan yüzde 10 oranlarında himmet adı altında bağış olarak alındığı kaydedilen raporda, şu değerlendirme yapıldı:

Himmet paralarının kurumlardan sorumlu sözde imamlarda toplandığı, kurban bayramlarında kişilerden kurban bedeli olarak para toplandığı, toplanan tüm himmet paralarının yüzde 10-15’lik kısmının direkt ‘Kutsal Hoca Payı’ olarak Fetullah Gülen’e gönderildiği, gönderilen bu paranın ne amaçla ne şekilde kullanıldığının sadece Fetullah Gülen tarafından bilindiği (…)

PARAYI AKLADILAR

Raporda, “Mali Yapılanma-Suç Gelirleri” başlığı altında yer alan bilgilerde, örgütün Türkiye ve dünyada son derece geniş gelir toplama ağına sahip olduğu, gelenekçi gelir toplama yöntemleriyle elde ettiği gelirleri aklama noktasında birçok yasadışı yönteme başvurduğu öne sürüldü.

ŞİRKETLER KURDULAR

Rapora göre örgütün finans kaynağının temelini himmet, sadaka, bağış, kurban parası, gazete ve dergi abonelikleri oluşturuyor. Toplanan paralarla sermaye şirketleri kurulduğu, bu şirketlerin bünyelerinde de finans ve insan kaynağı oluşturmak için yurtlar, dershaneler, özel okullar, iş yerleri açıldığı, kayıt dışı toplanan paraların da bu şirketler aracılığıyla sisteme kazandırıldığı ifade edildi.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    fitne kokuyan yine bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler