Cumhuriyet ve Zaman'dan bildirgeye destek

Demokratik Toplum Kongresi'nin sonuç bildirgesinde sıralanan alçak maddelere Cumhuriyet ve Zaman adeta sahip çıktı.

Cumhuriyet ve Zaman'dan bildirgeye destek
Cumhuriyet ve Zaman'dan bildirgeye destek
GİRİŞ 28.12.2015 11:19 GÜNCELLEME 28.12.2015 11:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçinde HDP'lilerin de olduğu Demokratik Toplum Kongresi "öz yönetim"i tarif eden bir deklarasyon yayımladı. Oluşturulacak özerk bölgelerde, eğitimden sağlığa her hizmetin öz yönetim meclisleri tarafından verilmesi talep edildi. 14 madde arasında "Özerk Bölge Yönetiminin denetiminde, yereldeki asayişin tümünü sağlayacak resmi yerel güvenlik birimlerinin kurulması" ifadesi de yer aldı.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne tehdit oluşturan, her konuda ihanet içinde olanlara medya desteğini esirgemeyen Cumhuriyet ve Zaman gazetesi, DTK'nın özerklik talebi ve diğer maddelerine adeta sahip çıkarak, DTK sözcüleri gibi haberi kamuoyuna duyurdu. PKK'nın yayın organı Özgür Gündem'in "Tarihi karar özerk Kürdistan" manşetini aratmadı, hatta aynı dili kullandı.

Cumhuriyet gazetesi; Ülkenin meşru hükümetinin attığı adımlarda kullanılan 'yol haritası' tabirini, Türkiye'nin egemenliğini yok sayan bölücüler için kullandı ve 'Diyarbakır'da tarihi açıklama' diyerek bildirgeye destek çıktı.

Cumhuriyet iç sayfasında ise sanki Diyarbakır'da Türkiye'nin tarihi yazılmış gibi açıklamayı haklı ve meşru gibi gösterdi.

Tepkiden çekinen Zaman gazetesi ise manşetinden göremediği haberi iç sayfalarına atarak, hiç eleştiri göstermeden, DTK'nın dahi kendini tarif etmediği bir söylemle "Kürt hareketinin bütün bileşenlerini bünyesinde barındıran DTK..." diyerek özerklik talebini meşru göstermeye çalıştı.

PKK'nın gazetesi Özgür Gündem açıklamayı 'tarihi' görürken, adını Türkiye'nin yönetim şeklinden alan Cumhuriyet ise aynı dili kullanarak "tarihi" dedi!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet neyi bekliyor
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerin Idam istiyoruz....
    Cevapla
  • rahm 8 yıl önce Şikayet Et
    zaman ve cumhuriyet gazetesi ile hdp ve chp anladığım kadarıyla devletin mayası olan müslümanlık ve türklük gibi değerleri değiştirmek istiyorlar..
    Cevapla
  • KÜRT 8 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı.bu ülke 2.istiklal savaşını yaşayacak.Ya istiklal ya ölüm.Kahroşsun PKK ,Kahrolsun HDP.kahrolsun DTK..Yaşasın Kürt ve Türk kardeşliği
    Cevapla
  • KÜRT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu olanlar olurken devlet nerede Allah aşkına.Aynı kurtuluş savaşından önceki durum gibi,pontus rum cemiyeti,Kürdistan teali cemiyeti .bunlarda karar almışlardı.Ama ebelerini gördüler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi