Mutlu Kaya'nın annesinden çarpıcı ifadeler

Mutlu Kaya’yı silahla vuran eski erkek arkadaşı Veysi Ercan’ın tutuklu yargılandığı davada Kaya’nın annesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mutlu Kaya'nın annesinden çarpıcı ifadeler
Mutlu Kaya'nın annesinden çarpıcı ifadeler
GİRİŞ 29.12.2015 17:24 GÜNCELLEME 29.12.2015 17:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın erkek arkadaşı Veysi Ercan’ın ’Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına devam edildi. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve Mutlu Kaya’nın aile bireyleri katıldı.

"MUTLU HEDEF DEĞİLDİ"

Duruşmada hastanede alınan Mutlu Kaya’nın ifadesi okundu. İfadeye karşı söz hakkı verilen sanık Veysi Ercan, Mutlu Kaya’nın özgür iradesi ile konuşmadığını öne sürerek belirterek, şöyle dedi:

"Ailesi tarafından yönlendiriliyor. Ben ilk duruşmada Mutlu’nun ailesini rencide etmek istemedim. O nedenle özel konuları anlatmadım. Şimde özel konuları da anlatmak istiyorum. Biz Mutlu ile arkadaşlık yapıyorduk. 2014 ve 2015 yıllarında Diyarbakır’da 3 tane otelde birlikte kaldık. Her birimizin de kayıtları vardır. Olay günü de kendisi bana mesaj attı. Mutlu hedef değildi. Bir anlık refleksti. Ateş ederken Mutlu hiç dışarı çıkmadı. Ateş ettiğim sırada evden dışarı kimse çıkmadı. Telefonda hem beklememi söyledi, hem hakaret etti. Ben de dayanamayıp ateş ettim. Ateş ederken Mutlu’yu görmedim. Kendisi evin içindeydi. Ben Mutlu’nun vurulduğunu dahi bilmiyordum, daha sonra öğrendim."

MUTLU’NUN ANNESİ:BİZDEN 50 BİN TL İSTEDİ

Duruşmada söz hakkı verilen Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya sanığın daha önce kendilerini tehdit ettiğini anlatırken, "Kapıya gelip bizi tehdit etti. Yanında bir kaç kişi vardı. Kızımla bir arkadaşlık ilişkisi olduğunu duymadım" dedi.  Mutlu’nun annesi Hanım Kaya ise sanığın önceden kendilerini tehdit ettiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

 

"Arkadaşlarıyla birlikte kapıya gelip, ’Seni ve kızını öldüreceğiz’ dedi. Tanımadığım için tehdit sebebini anlamadım. Mutlu bana, ’Arkadaşlığımız oldu. Ancak, bitti. Şimdi peşimi bırakmıyor’ demişti. Ben ağabeyi ile telefonda görüştüm. ’Sülaleden erkekler duymasın, bu tehdit işini bıraksın’ dedim. Ağabeyi ise bana ’Öldürün biz de kurtulalım, bundan bıktık’ dedi. Ben olayın büyümememesi için başkasına anlatmadım. Sanığın bütün konuşmaları yalandır ve yaptığı zulümdür. Beni tehdit ettikten sonra Ergani’de polis karakoluna şikayet ettim. Diyarbakır’a gidip şikayetçi olmamı söylediler. İfademi alıp eve gönderdiler. Veysi Ercan bana ’Para yardımı yaptım. O yüzden bana 50 bin lira vereceksiniz, kızınızdan vazgeçeceğim’ dedi. Ben de kendisine para almadığımı, bilgim de olmadığını söyledim. Dediğine göre kızımla gezmişler, lokantaya gitmişler ve bu parayı harcamış. Bu parayı geri istiyordu. Ben ’Bilmediğim parayı niye ödeyeyim’ dedim. Ağabeyi Veysi’nin inatçı olduğunu, dediğini yaptığını, parayı da istiyorsa alacağını söyledi."

’BENİMLE EVLENECEKSİN’ DİYE TEHDİT EDİYORDU

Daha sonra ifadesi alınan Mutlu Kaya’nın kardeşi H.K. ise sanığı önceden tanıdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ablamla sosyal arkadaştılar. Olay gecesi yemek almaya gittiğimizde bir araç sert bir şekilde durdu. Ablam ’Yavaş ol geri zekalı’ dedi. Sanık arabadan çıktı. Veysi’nin önceden ailemi tehdit ettiğini biliyorum. Biz evde iken 3-4 kişi geldiler. Veysi ile ablam arkadaştılar. Aralarında ilişki olup olmadığını bilmiyorum. Veysi ablama ’Benimle evleneceksin’ şeklinde tehditlerde bulunuyordu.  Ablam Veysi’nin bu tehditlerini anlatıyordu. Olay günü ben arabaya binmek istemedim. Ablam bir olay olmaması için bindi ve eve geçtik. Biz arabadan indikten 30 saniye veya 1 dakika sonra ablam Mutlu eve geldi ve yemek yedik. Telefon çaldığında ablam ’Telefonu açmayın Veysi beni dışarıya çağırıyor’dedi. Saat 03.10 sıralarında silah sesi duydum. Silah sesinden önce bir bağırma sesi geldi. Ablamın sesi olduğunu hatırlıyorum. Veysi diye bağırıyordu. Sanırım 3-4 kez silah sesi geldi. Ben koşunca Mutlu’nun yerde olduğunu gördüm. Kapıyı açınca Veysi Ercan’ı gördüm. Elinde tabanca vardı. Bana baktı ve koşarak kaçtı."

MUTLU’YU KAÇIRIP DÖVMÜŞTÜ

Veysi Ercan’ın sürekli kendilerini tehdit ettiğini söyleyen Mutlu’nun ablası D.Z. ise, "Bu konuda şikayetçi olmuştum. ’Mutlu’yu bana vereceksiniz’ diye tehdit ediyordu. Veysi benden 50 bin TL para istiyordu. 50 bin TL verirsek Mutlu’yu bırakacağını, yoksa bırakmayacağını söylüyordu. Zaten biz kendisine 30 bin TL vermiştik. Veysi daha önce Mutlu’yu kaçırmak istedi. Olaydan 1.5 yıl önce Mutlu eve geldiğinde saçının sol tarafı boştu ve dayak yemişti. Daha sonra Veysi’nin kendisini kaçırıp köye götürdüğünü söyledi" dedi.

Duruşmada daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme sanık Veysi Ercan’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR 3
  • manam61 8 yıl önce Şikayet Et
    eee diyarbakır normaldir
    Cevapla
  • fatihintorunu 8 yıl önce Şikayet Et
    ailedede sorun olduğundan kızlarıda sorunludur olayda!!!!
    Cevapla
  • hidocan 8 yıl önce Şikayet Et
    memleketin haline bak yahu ne bu rezillik böyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!