Özkök Varank'a hakaret suçundan ifade verdi

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Mustafa Varank'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

Özkök Varank'a hakaret suçundan ifade verdi
Özkök Varank'a hakaret suçundan ifade verdi
GİRİŞ 30.12.2015 13:15 GÜNCELLEME 30.12.2015 13:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın, yazdığı bir köşe yazısında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, savcılığa ifade verdi.

Ertuğrul Özkök, avukatıyla Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Özkök, Mustafa Varank ile ilgili "haklı olduğu konularda" yazdığı yazıdan sonra da yazılarının bulunduğunu belirtti.

ELEŞTİRİ BABINDA YAZDIM

Varank'ı savunan yazılarının da olduğunu ifade eden Özkök, ''Bu yazı dünya ve Türk basınında da çok sık yöntem olarak kullanılan mizahi tarzda küçük bir eleştiri yapmak, biraz da ortamı yumuşatmak için yazılan bir yazıdır. Çok daha ağır şekilde benim hakkımda da yazılmaktadır. Ben bunları basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiğimden yazıyı yazan kişiler hakkında şikayetçi olmadım'' diye konuştu.

VARANK ÖZKÖK'ÜN HAKARET ETTİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Özkök, müştekiye yönelik hakaret veya iftira tarzında bir suç kastının bulunmadığını savunarak, bu nedenle hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, 16 Ekim 2015'te gazetenin 19. sayfasında yer alan ''Kuran Dersine Giren Yüzdesi Kaç'' başlıklı yazısında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!