Mültecilere bedava uydu haberleşme

Ülkelerinden kaçarak Yunanistan'ın Lesvos Adası'nda kamplara yerleştirilen Suriyeli mültecilere, bedava uydu haberleşme hizmeti sağlandı.

Mültecilere bedava uydu haberleşme
Mültecilere bedava uydu haberleşme
GİRİŞ 06.01.2016 11:06 GÜNCELLEME 06.01.2016 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Lesvos Adası'nda çeşitli mülteci kamplarına yerleştirilen yaklaşık 7 bin Suriyeli'nin ülkelerinde kalan akrabalarıyla iletişim kurabilmeleri için Türkiye'de AFAD düzeyinde hizmet veren İrlanda merkezli Disaster Tech Lab adlı yardım kuruluşu, Globalstar Avrupa ile temasa geçti. Mülteciler için uydu telefonlarıyla ücretsiz iletişim hizmeti sağlandı.

Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, "Disaster Tech Lab, Globalstar Avrupa ile irtibata geçerek Suriyeli mülteciler için hizmet istemiş. Globalstar Avrupa anlaşmayı sağlayınca biz de Yunanistan bizim kapsama alanımızda olduğu için Globalstar Avrupa ile aramızdaki özel anlaşmalar uyarınca Globalstar'ın adaya gönderdiği uydu telefonlarını ücretsiz hale getirerek haberleşme konusunu hallettik. Biz halen Türkiye'de kurulu uydu yer istasyonumuz üzerinden Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya'da bulunan 37 ülkeye uydu haberleşme ve internet hizmeti veriyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE DE HİZMET VEREBİLİRİZ"

Türkiye'de de mültecilere iletişim hizmeti götürme konusunda yetkili makamlar gerekli görürse tüm imkanlarını kullanacaklarını söyleyen Özçelik, "Bugüne kadar yetkili makamlardan böyle bir talep gelmedi. Ancak Türkiye'deki mülteci kamplarında iletişimle ilgili bir sorun varsa ve yetkili makamlar gerekli görürse burada da tüm imkanlarımızı kullandırabiliriz. Globalstar telefonları kapsama alanı sınırı olmaksınız, herhangi bir baz istasyonu ya da benzeri bir kara yapılanması olmadan gökyüzünü gördüğünüz her yerden Globalstar uyduları aracılığıyla tüm dünya ile irtibatta kalmanızı sağlar" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sonra ülkemizi istediğiniz gidi dinleyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak