Asker vatandaşları tek tek tahliye etti

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'nın ateşi altındaki vatandaşların güvenli bölgeye tahliye görüntülerini yayınladı.

GİRİŞ 06.01.2016 22:48 GÜNCELLEME 07.01.2016 03:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2016 yılının ilk günlerinde de terör operasyonlarının yoğun bir şekilde devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bölücü terör örgütünün ateşi altındaki vatandaşların tahliye görüntülerini yayınladı.

Bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik veren güvenlik güçlerinin bölgedeki terör mağduru vatandaşlara adeta kalkan olduğu görüntüler aksiyon filmlerini aratmadı.

"SEN ÇOK YAVAŞ KOŞUYORSUN"

Bir evin avlusunda bekleyen çocuklara yardım eden askerlerin güvenlik konusunda nasıl titiz davrandıklarını gözler önüne seren görüntülerde, bir komutan, "Hazır mısınız çocuklar? Şimdi koşabildiğiniz kadar hızlı koşacaksınız tamam mı? Hadi bakalım kim daha hızlı koşacak bakalım göreceğiz" diyor ve minikleri tek tek yolun karşısına geçiriyor. Rahat tavırları dikkatlerden kaçmayan komutan, minikleri "Sen çok yavaş koşuyorsun" diyerek sakinleştiriyor.

AKSİYON FİLMİ GİBİ TAHLİYE

Çevreden patlama seslerinin yaşandığı tahliye sırasında kundaktaki bir bebeği de yine askerler kucağına alarak karşıya geçiriyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmayan tahliye görüntüleri, terörün bölgedeki halkın yaşamını nasıl doğrudan etkilediğini gözler önüne seriyor. 

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini geçti. Bölgede, bir yandan hendekler kapatılırken diğer bir yandan yol ve menfezlere tuzaklanmış patlayıcılar imha ediliyor. 

YORUMLAR 3
  • taner 8 yıl önce Şikayet Et
    polise askere nefretle bakıyolar
    Cevapla
  • kurdî 8 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah barekallah.. .
    Cevapla
  • Mızrak 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye oy veren vatandaşları oy verdiği parti kurtarsın neden TC kurtarıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı