17 yıl sonra beklediği haber geldi ama...

Kars'ta, karaciğer nakli için 17 yıldır sıra bekleyen Pınar'a müjdeli haber Ankara'dan geldi ama...

17 yıl sonra beklediği haber geldi ama...
17 yıl sonra beklediği haber geldi ama...
GİRİŞ 07.01.2016 03:19 GÜNCELLEME 07.01.2016 03:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kars'ın merkeze bağlı Çakmak köyünde yaşayan ve karaciğer yetmezliği nedeniyle ilaç tedavisi gören Pınar Kadirhan'a, doktorlar nakil olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın acil organ bekleme listesinde olan Pınar, yıllardır uygun organı bekledi.

Nihayet Pınar Kadirhan'ın beklediği müjdeli haber önceki gün Ankara'dan geldi. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki doktorları, Kars'ın merkeze bağlı Çakmak köyünde yaşayan Pınar'ı telefonla arayarak, uygun organ bulunduğunu söyledi. 

Ancak Pınar'ın 6 saat içerisinde Ankara'da olması gerekiyordu. Genç kız ve yakınları hava ambulans hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları için bu fırsattan faydalanamadılar. 6 saat içinde Ankara'ya ulaşamadığı için genç kız nakil hakkını kaybetti. Büyük üzüntü yaşayan Pınar Kadirhan "Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı olduğundan haberimiz yoktu" diye konuştu. 
 
'İKİ JET, 7 HELİKOPTER HAZIR' 
 

Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Kan, bu durumundaki hastalar için 2 jet ve 7 helikopter ile hizmet verildiğini belirterek, "Hastalarımız ne yazık ki haklarını bilmiyor. Türkiye genelinde bu durumdaki hastalar için 2 jet ve 7 helikopter hazır bekletiliyor. Bu gibi durumla karşılaşan hasta, yakınları ve doktoru bir an önce 112 komite kontrol merkezini araması gerekiyor" dedi. 

YORUMLAR 2
  • borsaci 8 yıl önce Şikayet Et
    hava ambulasını siz gönderseydiniz ya
    Cevapla
  • Mazeret değil ancak 8 yıl önce Şikayet Et
    Haklarını bilmeseler bile devlet bu bacımıza bakmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi