Suriye'den atılan havan mermisi Türkiye'ye düştü

Suriye'de IŞİD ile muhalifler arasında süren çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan topu mermisi sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü.

Suriye'den atılan havan mermisi Türkiye'ye düştü
Suriye'den atılan havan mermisi Türkiye'ye düştü
GİRİŞ 13.01.2016 16:50 GÜNCELLEME 13.01.2016 16:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Havan mermisi sınıra yakın, Yavuzlu Köyü Ekincik Mezrası'nda boş araziye düşerken, gece ise sınır hattındaki bir karakola açılan taciz ateşine misliyle karşılık verildi.

Kilis'in karşısındaki Suriye’nin Azez kentine bağlı Mırıdin ve Halfeti köylerinde IŞİD militanları ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasındaki çatışmalar aralıklarla sürüyor.

İddiaya göre, dün gece çatışmalar sırasında sınır hattındaki Yavuzlu Köyü yakınlarında bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'na Suriye tarafından taciz ateşi açıldı. Bunun üzerine sınır hattında konuşlu obüslerle taciz ateşinin açıldığı bölgeye angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık verildi.

HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde de aynı bölgede IŞİD militanları ile muhalifler arasında çatışmalar aralıklarla devam etti. Öğleden sonra Suriye'nin Mıridin Köyü'nde süren çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan mermisi, sınırı aşarak Yavuzlu Köyü Ekincik Mezrası'nda boş araziye düştü. Kimsenin bulunmadığı bölgeye düşen havan mermisi, ihbar üzerine araziye gelen güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından bomba imha uzmanları tarafından incelenmek üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Bu arada havan mermisinin düştüğü arazide 2 metre derinliğinde çukur oluştuğu görüldü. Bölgede aralıklarla çatışmalar devam ederken, güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Salla.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizde elinizdeki "5.milyon serseri suriyelileri atin sinirin öbür tarafina....
    Cevapla
  • Eyyy.akıl. 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı amerikalı". İlim ve bilim adamları ülkesine alir, bizler ise" dilencilik ve eşkiyalik hirsizlik ,ve "sultanahmette olduğu gibi teröristleri ülkemize aliriz, allahim basiret ver....
    Cevapla
  • Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çikamaz olduk her taraf soytarı suriyeli doldu çıktı, bunlar adam olsalardı vatanlarinin bunlara ihtiyac duydugunda terk etmezlerdi.
    Cevapla
  • mis 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok Yaa seni atsak nasil olur acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı