Didim'de terör operasyonu: 12 gözaltı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde terör örgüt PKK ve onun şehir yapılanması KCK'nın sempatizanı oldukları ileri sürülen 12 kişi gözaltına alındı.

Didim'de terör operasyonu: 12 gözaltı
Didim'de terör operasyonu: 12 gözaltı
GİRİŞ 13.01.2016 20:11 GÜNCELLEME 13.01.2016 20:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, bugün saat 06.30 sıralarında 134 polisin katılımıyla 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, geçen 20 Aralık'ta Didim'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Doğu ve Güneydoğudaki operasyonları protesto etmek için düzenlenen izinsiz gösteride çıkan arbedede polise taş, demir çubuk ve şişe atarak karşılık verdikleri ileri sürülen K.B. (23), M.T. (24), A.İ. (18), B.P.(18), B.D. (20), H.A. (21), R.D.(25), F.A. (21), A.K. (36), S.Y. (38), Y.Y. (18) ve Ö.D. (25) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda çeşitli terör örgüne ait yayın ve fotoğraflar da ele geçirildi.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne görütülen şüphelilerden A.K., S.Y. ve Y.Y. işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 9 şüpheli ise terör örgüt PKK ve onun şehir yapılanması KCK'nın propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, görevli güvenlik güçlerine mukavemet ve kamu malına zarar vermek suçlarından işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

YORUMLAR 3
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam alındıda ne olacak tabiki ardından serbest bırakılacaklar.hemen otöbüse bindirip geri gelmemek üzere göndereceksiniz. Türkiye doldu bu teröristlerle !
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Polis yakaladı da ne olacak. Savcı veya hakim efendiler Denetimli serbestlik Yasası Gereği serbest bırakacak.Sonra birilerinin canını yakmaya devam edecekler.yazıklar olsun böyle adalete.
    Cevapla
  • rafet aksarı 8 yıl önce Şikayet Et
    Polisimize çok teşekkür ederim, bu operasyonlar bununla kalmamalı. Burası ne idügü belli olmayan insanların diyarı oldu maalesef. Ucuz konut, ucuz arsa ucuz adamları taşıdı. İnsanlar Turizm beldesinde rahat olmalı ve 24 saat açık iş yerleri var ama o rahatlığı göremiyoruz maalsef. Yılbaşı gecesinde dersiniz teksas eyaleti...Hilafsız on dakika silahlar patladı maalsef. Onun için bu gibi operasyonlar zaman zaman yapıldığında insanlar daha çok gelecek, didim daha çok kazanacak ve ülke kazanacak nihayetinde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor