Tam 150 kilo patlayıcı bulundu

Şemdinli'de PKK'lılar tarafından yola önceden döşediği belirlenen 150 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu.

Tam 150 kilo patlayıcı bulundu
Tam 150 kilo patlayıcı bulundu
GİRİŞ 13.01.2016 23:45 GÜNCELLEME 13.01.2016 23:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakkari Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yaptıkları belirtilerek, "Bu çalışmalarda; 13.01.2016 günü Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü – Kepenek Mezrası yolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış ve yola döşenmiş 3 bidon içerisinde toplamda 150 kg EYP (el yapımı patlayıcı) tespit edilerek kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Valilikten yapılan bir başka açıklamada ise, Şemdinli İlçesi'ne bağlı Ortaklar köyünde Jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde durdurulan bir araç içerisinde PKK'ya katılmak isteyen 2 kız çocuğunun gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"12 Ocak 2016 günü Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı görevlilerince icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında Şemdinli İlçesinden Derecik Beldesi istikametine seyir halinde olan bir araç durumundan şüphelenilerek durdurulmuş, araç içerisinde terör örgütüne katılmak isteyen 2 (iki) kız çocuğu gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. "

YORUMLAR 1
  • ocaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları ve diyer her türlü silah edavat ne kadar şer aleti varsa hepsini o akademisyen müsvettelerinin gözüne sokmak lazım kör gözleri belki görür..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek