İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırdı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini arttırarak sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırdı
İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırdı
GİRİŞ 18.01.2016 05:58 GÜNCELLEME 18.01.2016 07:00

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini sürdürdü.Kar yağışı kentin Avrupa yakasındaki tüm ilçelerinde ve Anadolu yakasındaki yüksek kesimlerinde etkisini gece saatlerinde de sürdürdü.

Zaman zaman tipi şekinde görülen kar nedeniyle Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar ilçelerindeki kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu.

İBB, 114 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ İLE 5 BİN 450 PERSONELLE TEYAKKUZDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM’da takip edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak. İETT Pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırılacak.

BUZLANMA ERKEN UYARI SİSTEMİ (BEUS) DEVREDE

BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak. Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda tuz ve solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak.

KRİTİK KAVŞAKLARDA 52 KURTARICI VE ÇEKİCİ HAZIR BEKLETİLECEK

Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi