Diyanet vatandaşla yüz yüze görüşecek

Dini Bilgilendirme Platformu Alo 190'ı kapatan Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir proje üzerinde çalışmalara başladı.

Diyanet vatandaşla yüz yüze görüşecek
Diyanet vatandaşla yüz yüze görüşecek
GİRİŞ 18.01.2016 09:43 GÜNCELLEME 18.01.2016 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


 Dini Bilgilendirme Platformu Alo 190'ı kapatan Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir proje üzerinde çalışmalara başladı. Bu kapsamda vatandaşların sorularını cevapsız bırakmayacak şekilde istismarı önleyecek bir formül ortaya çıktı. Çalışmalar, yüz yüze görüşme sistemi üzerinde ağırlık kazandı.

MÜFTÜLER YARDIMCI OLACAK

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlığında bir kurul oluşturuldu. Bugüne kadar verilen fetvalar, oluşturulan komisyonlar tarafından tek tek incelendi. Yeni bir fetva hattı için 'vatandaşın sorularını cevapsız bırakmama' hassasiyeti ile oluşturulacak sistem gözden geçiriliyor. Proje kapsamında vatandaşların müftülüklere giderek, sorularına cevap bulacağı bir yöntem öngörülüyor. Bu sistemle sorusunu sormak isteyen vatandaş kendisine en yakın yerdeki müftüye ulaşarak soru yöneltebilecek ve anında cevabını alacak. Günde 60-100 bin arasındaki kişinin sorusunu cevaplayan mevcut sistem de yazılı olarak formüle edilecek. İnternet ortamındaki kullanıcılar soruları hazır olan cevaplara yönlendirilecek. Yanıtlar için kitap önerileri de gündemde.
 

YORUMLAR 2
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da onun yerine görüntülü online fetva hattı açın o zaman. Müftülüğe gitmek yerine görüntülü bağlanmakta aynı şey olmaz mı?
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc Razı olsun tlf fetva olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı