30 bin imamdan dev eylem!

Diyanet-Sen ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ eylemi yapacak.

30 bin imamdan dev eylem!
30 bin imamdan dev eylem!
GİRİŞ 18.01.2016 12:02 GÜNCELLEME 18.01.2016 12:07
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili olan sendika Diyanet-Sen ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ eylemi yapacak. 

Eylem Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı önünde saat 11 de başlayacak. Aynı zamanda Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek eyleme bütün din görevlileri davetli.

DİYANET-SEN'DEN AÇIKLAMA

Konu ile İlgili yazılı bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; "Bugün hedef haline getirilen Diyanet’in geleceğe dair olan hedefleri ve misyonu şer odaklar tarafından rahatsızlıkla karşılandı. Dünya ve Ümmet coğrafyası için olmazsa olmaz olan kurumumuza bugün sahip çıkma vaktidir.

Diyanet bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kur’anı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Geçmişimiz bu durumu bize mütalaa etmiştir.

Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmemizin yegane gereği her alanda bir ve bütün olmayı başarmamızdır. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair bir cümle daha kurmalarına izin vermemeliyiz. Bu sebeple Salı günü İnsanlık için, Ümmet coğrafyası için, bütün mazlumlar için Diyanetine sahip çık eyleminde buluşmak istiyoruz. Bütün Müslümanlar davetlidir’ dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 48
  • abdulkadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ezocum bizim icin maas ikinci planda rizik allahtan bu meslek olmaz baskasi olur maas derdi senin gibi tevekkulden habefi olmayanlarin derdi imdi imam efendi yakip yikmayin der senin gibileri cikar derki sen nasil konusuyorsun sen devlet memurusun seni sikayet ederim sonra imam derki tava tencere takip dukkanlari yikip devletin malina zarar vermeyin yaziktir gunahtir der yine senin vibileri cikar sen nasil konusuyorsun imdi ezocum sunu o beyninin bir kenarina yaz bakalim. bizim rizikdan yana(maas) derdimiz falan yok evelellah malumlarida senden cok dusunuyoruz arasira camiye gidersen bunlari anlarsin tamammi ezocum
    Cevapla
  • Efe 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı
    Cevapla
  • ezo 8 yıl önce Şikayet Et
    İmamlar elbette hakkını aramalı ama sorun şurada, neden mazlum müminler için hiç bir imam yürüyüş yapmadı, neden bu kadar islam dünyasına kayıtsızlar? İmamlar kendilerini iyice memur kafasına soktular. Namazımı kıldırır giderim abi diye düşünüyor birçoğu. yahu sen imamsın, o kadar batıl sapık fikirler insanlara, o kadar mazlumlara yürüyüş yapmadın da şimdi ateş senin kapına geldiğinde mi uyanıyorsun? O da diyanet kapanır halk ne yapar camilerde değil derdi, derdi maaşımı alamam. İmamlar düzelmedikçe ülke düzelmez
    Cevapla
  • ankaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    imamlar maalesef memur edasında medreselerde yetişmiş imamla diyanette yetişen imamların arasında çok fark var
    Cevapla
  • hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    önce kendini düzelt. Ve hakkında bilgi sahibi olmadığın konularda yorum yapma.
    Cevapla
  • konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    camiyle imamla alakan olmadığı belli boş konuşuyorsun ezo
    Cevapla
  • Cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    Ezan Türkçe okunurken, İskilipli atıf hocalar idam edilirken halk imamların arkasında dursaydı bugün farklı yorum yazardın. Bugün bir çok imam okul yıllarında birçok gösterilere katılmıştır. halkın tembelliğini ve vurdumduymazlığının faturasını imamlara kesmek çok yanlış. Bu gün bile dinine diyanetine sahip çıkan İmamlar. Halk sadece imamları eleştirmekten başka bir iş yapmıyor.
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle biraz sesiniz çıksın.İmam,İslam kültüründe lider demektir,görevi sadece camide namaz kıldırmak değildir.Cemaate örnek ve lider olmalıdır.Türkiyede o çeşit imamlığı sadece FETÖ cüler yaptı,onlarda hayra değil şerre hizmet için yaptılar.Cemaat ve imam kavramlarını iğfal ettiler.
    Cevapla
  • hayr mı şer mi 8 yıl önce Şikayet Et
    şevki şevkii sağa sola havlayanlardan hayr şer öğrenilmez senin şer bildiğinde hayr hayr bildiğinde şer vardır acele etme şevkiii
    Cevapla
  • imam 8 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. Sonuna kadar yanınızdayız önderlerimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı