İstanbul’da çocuk acil servisleri doldu taştı

Türkiye’yi etkisi altına alan grip salgınlarından dolayı İstanbul’da bulunan hastanelerin çocuk acil servislerinde yoğunluk yaşand.

İstanbul’da çocuk acil servisleri doldu taştı
İstanbul’da çocuk acil servisleri doldu taştı
GİRİŞ 20.01.2016 10:03 GÜNCELLEME 20.01.2016 10:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi etkisi altına alan grip salgınlarından dolayı İstanbul’da bulunan hastanelerin çocuk acil servislerinde yoğunluk yaşandı.
İstanbul’da son günlerde yaşanan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle birçok çocuk rahatsızlanarak acil servise kaldırıldı. Soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu İstanbul’da birçok çocuk çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle acil servislere akın etti. Rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere akın eden çocuklar, acil servislerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servislerinde müracaatlar nedeniyle yoğunluk yaşanırken acil servis çalışanlarının hastalara yetişmekte zorlandığı görüldü.


Yüksek ateş nedeniyle çocuğunu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne getiren Hüseyin Küçük, "İki gündür bir halsizlik vardı. Bu akşam ateşi çıktı. Domuz gribi vakaları nedeniyle korkuyorduk. Çocuğu apar topar getirdik. Acile getirdim. Çocuk hasta olunca, bizimde moralimiz bozuluyor. Yarım saat oldu buraya geleli. Önümde 7-8 kişi var. Yoğunluk var içeride. İnsanlar özel hastanelere gidemiyor. Maddi durumları imkan vermiyor. Mecburen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yığılma oluyor’’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Vatanını Seven 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet duy sesimizi hastanelerin Muayene Eczanelerin reçete bedellerini vatandaştan alma işine bir son verin yeter.
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sabah akşam bir-iki sarmısak yiyin (çocuklar için ezip balla karıştırabilirsiniz) ve hastaneyi unutun. Domuz gribinden acile gidip ateşi düşürülememiş bir hastanın ateşini bile düşürmüş sarmısak yemek (Bizzat yaşayanlardan duyduk). Mucize gibidir inanın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!