Baba dayağından kurtulmak için cezaevine girdi

Kayseri’de babasının alkol alarak kendisini dövdüğünü iddia eden 19 yaşındaki Samed Y., 10 TL’ye esrar alıp kendisini polise ihbar etti.

Baba dayağından kurtulmak için cezaevine girdi
Baba dayağından kurtulmak için cezaevine girdi
GİRİŞ 28.01.2016 16:18 GÜNCELLEME 28.01.2016 16:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, geçen Ekim ayında merkez Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi Ahmet Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sık sık alkol alan baba P.Y., oğlu Samed’e şiddet uygulamaya başladı. Babasının dayaklarından bunalan genç, evden kaçıp sokaklarda yaşamaya başladı. Gidecek yeri olmayan Samed Y., kalacak yer bulamayınca son çare olarak cezaevine girmeye karar verdi. Battalgazi Mahallesi’nden 10 TL karşılığında esrar alan genç, polisi arayarak yol üstünde bir şahsın uyuşturucu satıcılığı yaptığını söyledi. Samet Y., kendi eşkalini tarif etti. Olay yerine gelen ekiplerin gözaltına aldığı Samet Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'CEZAEVİNİ KURTULUŞ OLARAK GÖRDÜM'

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Samet Y. ve avukatı hazır bulundu. Mahkemedeki savunmasında çok pişman olduğunu ve cezaevinden çıkmak istediğini belirten sanık şöyle dedi:

"Babam sürekli alkol alıp beni dövüyordu. Babamın dayaklarından kurtulmak için evden kaçıp, sokaklarda ve otogarda yatıp kalkmaya başladım. Eve gitmek istemediğim için de son çare, cezaevini kurtuluş olarak gördüm. Battalgazi Mahallesi’ne gidip, uyuşturucu aldım. Ankesörlü telefondan polisi aradıktan sonra, kendi eşkalimi verip ihbarda bulundum. Ancak cezaevine girince çok pişman oldum. Dışarıda aç ve susuz kalmaya razıyım. Çok pişmanım. Sizlerden de özür diliyorum."

Mahkemede tanık olarak dinlenen baba P.Y. de, oğlunun uyuşturucu satıcılığıyla alakası olmadığını ve alkol aldığı zamanlarda, oğlunu dövdüğünü kabul etti.

Sanığın tutukluluğunun devamına ve olay günü 155’i arayıp ihbarda bulunan kişinin ses kaydı dökümanlarının istenmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Cengliz 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin ustun zakasi kayshseri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak