Tecavüz şüphelisi kaçak şoför çıktı

Tecavüzden tutuklanan servis şoförü Cengiz A. adına ‘yol belgesi’ almak için belediyeye başvuru yapıldığı, ancak reddedildiği ortaya çıktı.

Tecavüz şüphelisi kaçak şoför çıktı
Tecavüz şüphelisi kaçak şoför çıktı
GİRİŞ 29.01.2016 07:24 GÜNCELLEME 29.01.2016 07:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Bostancı’da yaşanan tecavüz olayı sonrası, servis şoförleri bir kez daha gündeme geldi. Bıçak zoruyla 19 yaşında bir kıza evlerimin sokağında tecavüz eden servis şoförü ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘yol belgesi’ almak için 2 çocuk babası Cengiz A. (33) adına yapılan başvurunun ‘eksik belge’ nedeniyle reddedildiği ifade edildi. Bu ‘ret’ belgesinin ne anlam ifade ettiğini sorduğumuz İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Günhan Sunar, “Bu belgeyi alamayan biri servis şoförlüğü yapamaz. Yollarda olmaması gerekiyordu” şeklinde cevapladı.

‘SABIKA İSTEMİYORUZ’

Sunar, “Cengiz A.’nın kullandığı bu araç ticaret odasına kayıtlı bir firmanın üzerine. Geçen sene ‘yol belgesini’ almış. Ancak bu sene reddedilmiş. ‘Yol belgesi’ ticari araçlara verilen bir çalışma iznidir. Burada şoförün de ismi yazılır. Bu izin olmadan yollara çıkılamaz” dedi. Esnaf odalarına kayıt olan herkesin ‘sabıka’ kayıtlarının da alındığını söyleyen Sunar, “Ancak araçlarda çalışan şoförlerden sabıka kaydı istemiyoruz. Çünkü onlar işçi statüsünde” ifadelerini kullandı.

Sabıkalı birinin servislerde nasıl şoförlük yapabildiğini sorduğumuz Günhan Sunar, “Sabıka kaydı olanlar okul servislerinde taşımacılık yapamıyor. O da ‘cinsel taciz, alıkoyma, tecavüz, uyuşturucu’ gibi suçlardan sabıkalı olanlar okul servislerinde şoförlük yapamıyor. Ancak personel taşımacılığında bir sabıka kaydı aranmıyor. Böyle olunca da ortaya kötü durumlar çıkıyor” dedi.

‘PLAKA SINIRLANSIN’

Günhan Sunar, “Eğer plaka sınırlaması getirilmiş olsaydı, o zaman elini kolunu sallayan servis aracı alamayacaktı” dedi.

‘TAKİBİ ZOR’

İstanbul’da okul taşımacılığı alanında faaliyet gösteren bir servis firması yetkilisi şunları söyledi: “Piyasada 2 bin aracımız çalışıyor. Bu araçların yüzde 70’ini dışarıdan kiralıyoruz. Kiralık araçlar bize ruhsat ve ehliyet gibi belgelerini getiriyor. Burada bir sıkıntı doğuyor. Araç sahibi hastalanıyor ya da işi çıkıyor. 10 gün gelmiyor. Yerine birini bırakıyor. Bunlar engellenemiyor. Firmalar da bu tip durumlarda çok sıkı takip yapmıyor.”

PATRONU: ‘ALLAH BELASINI VERSİN’

Cengiz A.’nın kullandığı servis aracının sahibi S.T. ”Bir hafta önce işe başlamıştı. Deneme sürecindeydi. Ben olayla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Söyleyeceğim tek şey, Allah onun belasını versin” dedi.

‘EŞİNDEN AYRI DİYE BİLİYORUZ’

CENGİZ A.’nın ailesinin oturduğu Pendik’teki apartman sakinlerinden S.K.: “Eşinden ayrıldı diye biliyoruz. İlkokula giden bir oğlu var ve babaanne ile dedesi bakıyor. Arada bir çocuğunu görmeye geliyordu. Anne ve babası mükemmel ve pırıl pırıl insanlar. Bir akrabalarının yanına gittiler. Çok üzgünlerdi. Ağlıyorlardı. Karşı taraf için de çok üzüldüler. ‘Biz insanların yüzüne nasıl bakacağız’ dediler.”

YORUMLAR 2
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin, yüz karası!
    Cevapla
  • yakup sönmez 8 yıl önce Şikayet Et
    tecavüze hadım cevası gelirse hak yerini bulmuş sayılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü