Gülay Barbarosoğlu istifa etti

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevinden istifa etti. Barbarosoğlu'nun istifa gerekçesi ile ilgili...

Gülay Barbarosoğlu istifa etti
Gülay Barbarosoğlu istifa etti
GİRİŞ 07.08.2006 22:10 GÜNCELLEME 07.08.2006 22:10

15 Aralık 2002 tarihinde Rasathane Müdürlüğü görevine atanan Barbarosoğlu, istifa ederek üniversitedeki görevine geri döndü. Kandilli'den istifanın gerekçesine ilişkin bir açıklama yapılmazken Barbarosoğlu'lunun yeni dönemde başkanlık görevinde bulunmak istemediği öğrenildi. Yeni müdür ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü tarafından atanacak.

Gülay Barbarosoğlu kimdir?

1956'da Ankara'da doğdu. Robert Kolej'i bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldu. Akademik kariyerine aynı üniversitede devam etti. Bir süre üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanlığı'nı yürüttü. Çalışmalarını risk yönetimi ve afet durumlarında lojistik planlama üzerine yaptı. 1999 depreminden sonra Afet Yönetim Araştırma Merkezi'nin müdürlüğünü üstlendi. 15 Aralık 2002 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!