Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal Hollanda’da

23:05 29 Ocak 2016
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal Hollanda’da

TÜMSİAD’ın Lahey’deki merkezinde düzenlenen ziyarette temaslarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Özkal, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi heyetiyle birlik Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da incelemelerde bulunduklarını aktardı.

Hollanda'da temaslarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Hollanda şubesini ziyaret etti.

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı sıfatıyla katıldığı bu gezide Avrupa’da yaşayan Türklerle görüşerek, onların sorun ve taleplerini dinlemeyi arzuladığını kaydeden Özkal, tespit ettiği sorunların çözümü için çaba harcayacağını söyledi.

Avrupa’daki Türklerin beklentilerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Özkal, bu kapsamda seçim öncesinde söz verdikleri gibi dövizle askerlik ücreti ve pasaport harçlarında indirim yapıldığını kaydetti.

Türkiye’nin Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynadığına işaret eden Özkal, şöyle konuştu:

“Türk soydaşlarımıza ait etkin sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp, onlarla temaslarda bulunmak istedik. Bir anlamda bir birimize değmek, dokunmak ve yaşadığımız ortamları, sorunları ve güzellikleri paylaşmak gibi bir amaca sahibiz. Daha önce Almanya’da bulundum. Çok fazla faydasını gördüm. Yaşadıkları sorunları yerinde gördükten sonra seçim beyannamesine bir sürü madde koyduk. Mesela dövizle askerlik ücretinin bin avroya düşmesi o zaman da gözlemlediğimiz bir durumdu. Bir eylem plana hazırlamıştık ve bu yasal düzenlemeler bunun ürünü.”

Özkal, her üç ülkede yerel yönetimlerle de görüşerek onların tecrübe ve birikimlerini yerinde görme fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.