Ağrılı elektrikçi evini 12.5 liraya ısıtıyor

Ağrı'da elektrikçi Ekrem Aybay, 4 yıldan bu yana üzerinde çalıştığı kaloriferde yakıt kullanmadan suyu elektrikle ısıtan sistemi kurdu.

Ağrılı elektrikçi evini 12.5 liraya ısıtıyor
Ağrılı elektrikçi evini 12.5 liraya ısıtıyor
GİRİŞ 31.01.2016 11:15 GÜNCELLEME 31.01.2016 11:21
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

'Ekosistem' adını verdiği ısınma sistemini işyerine kurarak çalıştıran Aybay, 100 metrekarelik konutu günlük 12.5 liraya ısıttığını söyledi.

Ağrılı Ekrem Aybay, üzerinde çalıştığı yeni icadı 'ekosistem' ile ekonomik olarak uzun süreli yüksek ısı elde edilebileceğini söyledi.

Elektrikle çalışan kalorifer sistemiyle, elektrik verilmediğinde içindeki antifriz sayesinde suyun soğumasının engellendiğini belirten Aybay, "Yaklaşık 100 metrekarelik bir daire bu sistemle günlük 12.5 liraya ısıtılıyor. 4 bin liraya elektrikle çalışan sistemi kurdum. Depodaki suyu ısıtıyor ve normal kalorifer boruları ile sıcak suyu peteklere ulaştırıyorum. En küçük bir tehlikesi ve çevreye zararı yok. Geliştirdiğim icadı şu anda işyerimizde kullanıyoruz."

YORUMLAR 64
  • mustafaO 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam dalga geçiyor. Dogalgazda m2 si aylik 1 tl. Yani 140m2 ev 140 tl ödüyoruz en fazla.. O arkadaş şu elektrik faturasını bir göstersin. Elektrik yenimi bulundu yoksa türkiyede. Nükleer santraller olsa anlayacağım. Tek anladığım kaçak elektrik oldu..
    Cevapla
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    1- bu sistem yıllardır var zaten 2- orda kaçak elektirikle kullanınca daha uygun oluyor tabi haliyle
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik ile günde 12.5 tl ayda 375 tl yapar. Yalıtımlı bir evde doğalgaz ile daha az ödenir. Doğalgaz yok ise kömürlü sistemleler yine az ödenir zannedersem. Birde antifirizli su suyun donma derdcesini daha düşük seviyede tutar
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgazla daha ucuza ısınıyorsun zaten neyi ekosistemmiş bunun şaka mı
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olsa Elektrik bedava kömürlü olacak değil ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular