Cizre’nin yüzde 99’u temizlendi

Diyarbakır’ın Sur ile Şırnak’ın Cizre ilçelerinde terör örgütü PKK’ya karşı aylardır süren temizleme operasyonlarında artık sona gelindi.

Cizre’nin yüzde 99’u temizlendi
Cizre’nin yüzde 99’u temizlendi
GİRİŞ 03.02.2016 09:09 GÜNCELLEME 03.02.2016 09:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cizre 2 gün sonra PKK’dan tamamen temizlenmiş olacak. Cizre’de kalan son teröristler de bir binada toplu halde kuşatıldı. Bu teröristlerin arasında PKK’ya çalışan yabancı uyruklu keskin nişancılar da var. HDP’liler köşeye sıkıştırılan PKK’lıları kurtarmaya çalışıyor, binanın bodrum katında yaralılar olduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerini oyalıyor.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala iddialar üzerine yaralıları almak için ambulanslar gönderildiğini, ancak PKK’nın araçlara ateş açtığını hatırlattı. Ambulansların açılan çukurlar ve barikatlar nedeniyle zaten binaya yaklaşmasının da mümkün olmadığını belirten Ala, bunun bir algı yönetimi olduğunu söyledi.
 
Binada terör örgütü yöneticilerinin bulunduğuna dair kesin bilgi bulunup bulunmadığı sorusuna Ala, "O algı yönetiminin bir parçası. Bir bina yok ki orada, 80 ile 100 bina arasında bir bölge kaldı ve  herhangi birinin içinde bu söylediğiniz kişiler var. İhbari bilgilerimiz de bu yönde, fazla ses çıkarmaya çalışmanın ardında da bu gerçek yatıyor" karşılığını verdi.
 
Bölgedeki operasyonun kısa zamanda tamamlanacağının altını çizen Ala şunları söyledi: " Cizre’nin yüzde 99’u hendek ve çukurlardan temizlendi.
Çukurların doldurulması, barikatların kaldırılması ve bomba düzeneklerinin imhası yüzde 99'a ulaştı, kaldı yüzde 1. Bugün 80-100 civarında bir ev kaldı. Onlar da birkaç gün içinde temizlenecek. Operasyonların Cizre'de birkaç gün içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Sur'da belki bir iki hafta alabilir. Orada da ilçenin yüzde 90'ı temizlendi. Bazı siyasilerin ve terör örgütünün son günlerdeki çırpınışları bu nedenle. Başarıya ulaşmak üzere olan terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için anlaşılıyor ki bir kurgu yapılmış. Bu da ortaya çıktı."

YORUMLAR 16
  • Hamit 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah biter
    Cevapla
  • Mehmet yucesoy 8 yıl önce Şikayet Et
    O bina ve icindekiler canli/cansiz ele gecmeden operasyon bitmis sayilmaz. O bina ve icindekiler Cizre'nin yuzde 50sine bedeldir.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    %99 yetmez %100 ister halk
    Cevapla
  • ERDEM 8 yıl önce Şikayet Et
    eN AZ %50 Sİ BAŞKA YERLERE KAÇTI BUNLARIN DİKKATLİ OLUN UYANIK OLUN İNLERİNİ GİRİN BUNLARIN YARIN BAŞKA İLDE PATLAK VERECEK BU HAİNLER
    Cevapla
  • ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Temizlenmez arkadaş hdp gibi parti,stk bilmem ne oldukça bunu bitirirsin yarın öbür yerden başlar. İş kürt halkında bitiyor arkadaş. Devletine her türlü yardımı sağlayacak. Yağmurlu havada su vermeyecek ki bu itlere o zaman bizim işimiz bitti diyecek teröristler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!