IŞİD havan mermisi attı, asker bombardımana tuttu

Terör örgütü IŞİD önce askere ateş açtı, sonra 6 havan topu attı. Asker misliyle karşılık verdi, ağır silahlarla IŞİD hedefleri vuruldu.

IŞİD havan mermisi attı, asker bombardımana tuttu
IŞİD havan mermisi attı, asker bombardımana tuttu
GİRİŞ 04.02.2016 06:46 GÜNCELLEME 04.02.2016 06:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Carablus kentindeki IŞİD'li teröristler Gaziantep’in Karkamış ilçesinde sınır hattında mayın temizliği yapan askerlere ateş açtı. Askerler ateşe misliyle karşılık verdi.
 
Gaziantep'in Karkamış ilçesine, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'tan 6 havan mermisi atıldı. 
 
  Alınan bilgiye göre, Halep'e bağlı Cerablus'un denetimini elinde bulunduran IŞİD militanlarınca ateşlenen havan mermileri, Karkamış ilçesine  isabet etti.
 

Mermilerden 3'ü Karkamış Belediyesi arkasındaki boş alana, biri Etiler  Mahallesi Nizip Bulvarı'na, 2'si de sınırdaki Karanfil Mahallesi'ndeki boş  araziye düştü. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı, patlamayan bir havan mermisinin imhası için uzman ekip çağrıldı.
 
Karkamış-Nizip kara yolu da havan mermisinin imhası için güvenlik  amacıyla trafiğe kapatıldı, sınır hattına yakın bölgedeki Karkamış Belediyesi  hizmet binası da boşaltıldı. Havan mermisinin düştüğü Karanfil Mahallesi sakinleri de güvenlik  güçlerinin tavsiyesi üzerine evlerinden ayrıldı.
 
AĞIR SİLAHLARLA BOMBALANDI
 
Bu arada güvenlik güçlerince, angajman kuralları gereği Suriye'den  havan toplarının atıldığı terör örgütü DAEŞ'e ait mevziler, Fırtına obüsleri ve  diğer ağır silahlarla bombalandı.
 

YORUMLAR 3
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    SN DAVUTOĞLU sizlere sesleniyoruz. çok geç kalıyoruz ya bu ülkede F 16 SAVAŞ UÇAKLARI YOK MU DEİŞ ı bahene et sende PYD mevzilerini bombala . RUSYA DAİŞ i bahane edip nasıl TÜRKMEN mevzilerini bombalıyorsa işte izah edebildik mi sn BAŞBAKANIMIZ ..
    Cevapla
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    can ve mal kaybı olması beklenmemeli tehdit altında olan yerler için yer yapılsın,millet mapdur edilmesin..
    Cevapla
  • işid 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı torununa bulaşma, seni sahibin bile kurtaramaz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?