Büyükşehir’den kamu personeline işaret dili

Adana Büyükşehir Belediyesi, kamu sektöründe çalışan halkla ilişkiler personeline yönelik işaret dili eğitimi düzenledi.

Büyükşehir’den kamu personeline işaret dili
Büyükşehir’den kamu personeline işaret dili
GİRİŞ 05.02.2016 09:31 GÜNCELLEME 05.02.2016 09:31

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 120 saatlik eğitimi, Burcu Pişkin Aydın verdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, katılımcılara sertifika verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuyla ilgili çalışmaları değerlendirdi. Ökten "İşaret dili eğitim sertifikalarını alan halkla ilişkiler kamu personeli, kendini ifade etme ve engelli vatandaşları anlama noktasındaki hizmet sunumunda engelli vatandaşlarımıza büyük katkıda bulunacaklardır" dedi. Ökten, ikinci etapta ise Adana Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler personeli ile ASKİ personeline yönelik eğitim vermeyi planladıklarını kaydetti.

Sertifika törenine katılan Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen de temel hedeflerinin, işaret dili eğitimini toplumun tüm kesimlerine yayarak, istihdam yaratacak bir noktaya taşımak olduğunu belirtti. Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise "Bugün burada sizlerle bir araya gelerek, sorunların çözümüne küçücük de olsa katkı koyma mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar güzel işler yapıldı, daha da güzel işler yapılacak" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?