Kilis

Suriye'den beklenen yeni göç dalgası

20:38 05 Şubat 2016
Suriye'den beklenen yeni göç dalgası

Suriye'de rejime bağlı birlikler başta olmak üzere terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle Halep ve çevresinden kaçışlar devam ediyor.

Halep ile çevresinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk eden Suriyeliler, Özgür Suriye Ordusunun kontrolünde bulunan Esselam kampı yanında, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından oluşturulan çadır kente yerleştirilmeye başlandı.

Suriyeli Abdulgani Fettah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı Bab şehrinin yoğun bombardımana maruz kalması sonucu güvenli olduğu için Türkiye sınırına geldiğini söyledi.

Savaş uçaklarının her türlü bomba ve füzeyle durmadan saldırdığını ifade eden Fettah, "Türkiye'den bize sahip çıkmasını ve kapılarını açmasını istiyoruz. Havaların da soğuk olmasından dolayı çok zor durumdayız. Hastalar, çocuklar, kadınlar ve yaralılar zor şartlar altında sınıra kadar gelebildi" dedi.

Ayakları tutmayan ve gözleri görmeyen Davut Muhammet de 2 günlük kaçışın ardından yaşadıkları Tel Rifat bölgesinden sınıra geldiklerini anlattı.

Suriye'de çıkan savaşın her gün biraz daha şiddetlendiğini belirten Muhammet, savaş nedeniyle Suriye'de yaşanacak bir durum kalmadığını kaydetti.

İslam ülkelerinden destek beklediklerini dile getiren Muhammet, "Rus uçakları her türlü zulmü yapıyor ama bunu kimse görmek istemiyor. Özellikle İslam ülkeleri bize yardım etsin" diye konuştu.

Muhammet Karaca da geceleri aşırı soğuk olduğunu, bu nedenle de 4 aylık bebeğinin hayatını kaybettiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.