Türkiye 40 savaş uçağıyla Kandil'i vurdu

Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece Kandil'e şimdiye kadar yapılan en büyük operasyon yapıldı

GİRİŞ 06.02.2016 11:24 GÜNCELLEME 06.02.2016 11:48
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca Kandil bölgesine hava operasyonu düzenlendi.

5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI

Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon’daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil’i vurdu. Kandil’de 100’e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.

Operasyonda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

KANDİL'E DÜZENLENEN EN KAPSAMLI OPERASYONLARDAN BİRİ

Operasyonda PKK’ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, çarşamba günkü harekatın uzun süreden beri Kandil’e yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğunu söylediler.

HİK UÇAKLARI DA KATILDI

Operasyona Havadan İhbar Uçağı da (HİK) destek verdi. Türkiye'de 'uçan göz' olarak adlandırılan Havadan İhbar Kontrol uçaklarından 4 tane var. Yakıt ikmali yapmadan 10 saat havada kalabilen HİK uçağının üzerindeki sabit radarın 360 derecelik görüş açısıyla Hava Kuvvetleri, coğrafi engellerden etkilenmeden yüzlerce kilometrelik alanı tarayabilen kapasiteye sahip. Uçakla elde edilen istihbaratlar yer destek birimine iletilerek operasyonlarda kullanılabiliyor. Uçaktaki radar sistemi, 350 kilometre menzili içinde aynı anda 3 bin cismi tespit ve takip edebiliyor. Uçak, elektronik karıştırma ve şaşırtma da yapıyor.

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde TSK'ya ait uçaklar, Kandil bölgesinde tespit edilen silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barınma alanlarını imha ediyor.

YORUMLAR 50
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet olası, rusyayı bu çoğrafyaya 1 saat içinde gömebilecek bir ordumuz var bunun analizi yapılmıştır, Allah askerimize devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • bigmücahid2002 8 yıl önce Şikayet Et
    Tahmini leş sayısı ?
    Cevapla
  • Helal 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Her zaman devletimizin yanındayız. Hainlere ölüm.
    Cevapla
  • trabzon 8 yıl önce Şikayet Et
    burda amaç pkk değil pkk üzerinden rusyaya gözdağı vermek suriyeye 2 savaş uçağı getirdinde buranın kıralımı oldun akıllı ol putin
    Cevapla
  • asilkan 8 yıl önce Şikayet Et
    eşkıy dünyaya hükümdar olmaz kalleşlikle vatan kurulmaz köksüzlerin vatanı olmaz satılmışın sahibi olmaz hainin sonu olmaz köklü türklüğün şanı yücedir
    Cevapla
  • ersade 8 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel ozetlemisin kardes eline saglik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!