PKK'ya en büyük darbe geliyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Sur ve Şırnak Cizre'deki terör operasyonların devam edeceğini açıkladı.

PKK'ya en büyük darbe geliyor
PKK'ya en büyük darbe geliyor
GİRİŞ 06.02.2016 19:00 GÜNCELLEME 06.02.2016 20:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bakan Ala, Sur ve Cizre'den zorla göç ettirilen vatandaşları tek tek evlerine güvenli bir şekilde göndereceklerini ifade ederken, HDP'nin algı operasyonları ile kurnazlık yapmaya çalıştığını ancak bundan hiç bir şey kazanamayacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, tarihi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Recep Altepe'yi ziyaret ettikten sonra Kapılıçarşı'yı gezdi. Belediye binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ala, terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


ETKİLİ ELEMANLARA NOKTA OPERASYON

'Cizre'de yüzde 99,5'i halledilmiş durumda' diyen Ala, "Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler katedildi. Orada da olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii bu konularda öngörülemeyen olaylarla karşılaşmak mümkün. Hesap bazen uymayabilir çünkü sahada bire bir göğüs göğüse arkadaşlarımız mücadele ediyor. Bunun nedeni de vatandaşlara zarar vermeden meseleyi çözmek, tamamen teröristle vatandaşı ayırmak. Bu bakımdan bazen vatandaşın aklına 'Neden uzun sürüyor' gibi bir soru geçebilir. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir. Teröristlerin bertaraf edilmesi, tuzakların kaldırılması, bombaların imha edilmesi ve çukurların doldurulmasını hedefliyoruz. Vatandaşımız hayatını normale dönmesini sağlamak için çaba sarf ediliyor" ifadesini kullandı.

Yeni noktalara operasyonlar yapılacak

Bakan Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna benzer bazı yerler var. Bundan sonra da oralarda bu temizlemeler, bertaraf etmeler yapılacak. Bu çalışmalar yürütülecek, terörle mücadele yürütülecektir, milletimizin, devletimizin işbirliğiyle."

YORUMLAR 21
  • Aşağılayan 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz, hepimiz güvenlik gücüyüz zavallı ucubeler!
    Cevapla
  • gökhan ay 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslanı çakala boğduramazlar zira çakalların sonu terörit olarak geberip çukura girmektir.
    Cevapla
  • ilyas 8 yıl önce Şikayet Et
    halka bir şey olmasın diyorsunuzda senin o halk dediğin pkk sever hdp liler olmasa idi pkk orada üs kurarmı idi. .. her hdp li pkk lıldır ve haindir.
    Cevapla
  • hasan huseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    inaniyorum ki elde turkun kendi silahi olsa daha cabuk temizlenir elde keles biksi m 16 ile bu isler zor
    Cevapla
  • Baha 8 yıl önce Şikayet Et
    Abi sınırların kontrolünü saglayalim hem yer üstü hem yeraltı tüneller ile geçişe istisnasiz hakim olabilirsek ki zor ama imkansız değil sinirin disindan başlayıp şehrin içinden çıkan tunellerden sozediliyor bunlara mani olursak ondan sonra destek almayan pkk yi bitirmek daha kolay olur. Pkk yandaslarini ve pkk lilari destek verenleri vatandaşlıktan çıkarıp sınırdışı edersek yerlerine göçmen ama sağlam aileleri yerlestirrisek pkk ya darbe vurmuş oluruz. Haktan pkk ya destek verenler var bunun önüne yöre halkını gerekirse tek tek ikna ederek ve halka güven vererek vazgecirmeliyiz. Göçmenleri sinir il ve ilçelerine yerleştirip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak