Küçük Amerika'da esnaf dükkan kapatıyor

Adana'da İncirlik Üssü'ndeki görevli ABD askerlerine hediyelik eşya satışı yapan esnaf iş yapamayınca dükkanları boşaltıp kapatmaya başladı.

Küçük Amerika'da esnaf dükkan kapatıyor
Küçük Amerika'da esnaf dükkan kapatıyor
GİRİŞ 07.02.2016 11:01 GÜNCELLEME 07.02.2016 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adana'da, 'Küçük Amerika' olarak adlandırılan ve bir dönem 20 binden fazla askerin görev yaptığı İncirlik Üssü'ndeki ABD 39'uncu Kanat Komutanlığı'nda görevli askerlere hediyelik eşya, halı, spor aletleri ve av malzemeleri satışı yapan esnaf iş yapamayınca dükkanları boşaltıp kapatmaya başladı.

Halen yaklaşık 3 bin askerin görev yaptığı ABD'ye ait İncirlik Üssü'nün bulunduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde 'Altın çağını' geçiren işyeri sahipleri, asker sayısı azalıp üs dışına çıkışları da kısıtlandığı için hiç iş yapamadıklarını belirterek dükkanlarını satmaya ve kiralamaya çalışıyor. İncirlik'te boş, üzerinde 'Kiralık' veya 'Satılık' yazılı dükkanlar, 'Terkedilmiş bölge' görüntüsü oluşturuyor. İşyeri bulunan Mehmet Şahin, dışarı çıkıp alışveriş yapmayan ABD askerleri nedeniyle 25 yıllık halı dükkanını başka birine kiralamaya çalıştığını söyledi. ABD askerlerinin son olarak IŞİD endişesiyle hiç dışarı çıkmadığını anlatan Şahin, "Alışveriş öldüğü için 1 yılı aşkın süredir dükkanımı kimseye kiraya bile veremedim" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • QWERTY 8 yıl önce Şikayet Et
    incirlik kime ait lafınıza dikkatt
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!