Erdoğan'dan sigarayı bırakanlara özel jest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde sigarayı bırakan 250 vatandaşa, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Külliye'de resepsiyon verecek.

Erdoğan'dan sigarayı bırakanlara özel jest
Erdoğan'dan sigarayı bırakanlara özel jest
GİRİŞ 07.02.2016 11:36 GÜNCELLEME 07.02.2016 11:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla salı günü saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bir resepsiyon verilecek.

Resepsiyona, Türkiye genelinde sigarayı bırakan 250'den fazla vatandaş katılacak.

Her fırsatta, sigara içen birini gördüğü anda o kişiyi sigarayı bıraktırmak için ikna etmeye çalışan Erdoğan'ın bu özel davetine, yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, sigarayı bıraktırdığı 20 kişi de iştirak edecek.

SİGARA PAKETLERİ SERGİLENECEK

Kamuoyunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusundaki özel hassasiyete sahip olduğu biliniyor. Erdoğan, yakın çevresindeki pek çok bakanın da arasında bulunduğu bürokrat ve milletvekilinden de sigarayı bırakmaları konusunda söz almıştı.

Yurt gezilerinde de sigara içerken gördüğü kişilerden, sigarayı bırakma sözü alan Erdoğan'ın, bu kişilerin sigara paketine, isim, soy isim, tarih ve telefon numaralarını yazarak aldığı çok kere basına yansımıştı. Külliyedeki özel resepsiyonda, bu sigara paketlerinden oluşan koleksiyondan fotoğraflar da sergilenecek.

SİGARAYLA MÜCADELEDE ÖDÜL ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 2010 yılında, başbakanlığı sırasında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, sigara ile mücadelesinden dolayı "Sigara ile Küresel Mücadele Özel Ödülü" verilmişti.

Erdoğan'a ödül verme gerekçesi olarak, özellikle Türkiye'de halka açık, kapalı alanların yüzde 100 dumansız hale getirilmesine yönelik yasanın uygulanmasındaki kararlılığı ve Türkiye'nin, küresel tütün kontrolü çalışmalarında dünyanın başı çeken ülkelerinden biri haline gelmesine önderlik etmesi gösterilmişti.

Başbakanlığı döneminde sigaraya karşı tutumunu Erdoğan, "Benim Bakanlar Kurulumda bir kişi sigara içemez, zaten sigara içen de kalmadı Allah'a şükür. Varsa bile gizli içiyorlar. Bizim toplantılarda sigara filan içilmez'' sözleriyle dile getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yunis yildirim 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür bende kurtuldum o illerden 3ay olacak bende gelebilirmiyim
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin cumhurbaskaanim bende biraktim 40 gun oldu bende gelebilir,iyim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı