Müslüman olan annenin altız bebekli imtihanı!

Almanya'da yaşayan Temiz ailesinin, altız çocuklarının olmasıyla hayatları değişti. Şeyma ve Hikmet Temiz, sekiz çocuklu hayatlarını anlattı

Müslüman olan annenin altız bebekli imtihanı!
Müslüman olan annenin altız bebekli imtihanı!
GİRİŞ 07.02.2016 14:30 GÜNCELLEME 07.02.2016 15:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Roksana Şeyma Temiz (32) Almanya'da yaşayan bir Polonyalı. 16 yaşında çalışmaya başlamış. Çalışmaya başladığı lokantada hayatının aşkıyla tanışmış. Almanya'ya göç eden Samsunlu bir ailenin mensubu Hikmet Temiz (42) Roksana'ya ilk görüşte âşık olmuş. Hikmet, iki yılın ardından evlenmek istediği kadını ailesiyle tanıştırınca zorluklar da baş göstermiş. Roksana, Polonyalı, Hıristiyan ya, Hikmet'in ailesi Samsunlu, Müslüman ya...

ADINI DEĞİŞTİRDİ

Bu nedenle evlilik fikrini kabullenememiş aileler. "Kültür farklı, inanç farklı olmaz!" demişler. Roksana'nın ailesi de önyargılı, "Nasıl olur?" demiş. Ama her ikisi de dimdik durmuş ailelerine karşı. "Seviyoruz, evleneceğiz" demişler. Roksana kısa süre sonra Müslüman da olmuş. Müslüman olunca da Şeyma adını almış. İmam nikâhı kıymışlar ilk. Sonrası düğün dernek...

ALTIZLARI DUYUNCA ŞOK OLDUK

İki yıllık evlilikten sonra çocuk yapmak istemişler: "Evlendikten sonra hamile kalmak isteyince kalamadım. Ne olduğunu bilmiyorduk, doktora gittik. Hormon eksikliğinden dolayı hamile kalamadığımı söylediler. Hormon terapisi yapıldı. Vücuduma hormon verdiler. Tedavi bir sene sürdü. Sonunda hamile kalabildim. İlk çocuğum Meryem 2004'te doğdu" diye anlatıyor süreci Şeyma Temiz. Ardından Meryem üç yaşına basınca bir kardeşi olsun istemiş Şeyma ve Hikmet çifti. Çünkü Meryem ile kardeşinin arasında yaş farkı olsun istememişler. Yine doktorun yolu görünmüş. Tekrar hormon tedavisine başlanmış. Tedavinin dördüncü ayında hamile olduğunu öğrenmiş Şeyma Hanım. Fakat doktor: "Dört bebek görüyorum" dediğinde büyük bir şok yaşamış çift, iki hafta sonra altız sahibi olacaklarını öğrenmiş. Tam teşekküllü bir hastaneye gitmişler, tüm çalışanlar hayretler içerisinde bakıyormuş aileye. Onlar da ne yapacaklarının şaşkınlığını yaşamış uzun süre.

ALDIRIN DEDİLER

Doktor: "Altızların nasıl doğacağı meçhul, birkaçını aldırmalısın!" dediğinde Şeyma Hanım yıkılmış: "Hep ağlıyordum. Çünkü ölmeleri için tek tek bebeklerin kalbine iğne vuruluyor, ben böyle bir şeyi nasıl yapabilirdim? Eğer aldırırsam diğerleri doğduğunda hep aldırdığım diğer bebeklerimi düşünecektim. Aldırma teklifini reddettim."

Hamileliğinin 20. haftasından itibaren doğum yapana kadar sürekli hastanede kalmış. 27. haftada sezeryan ile 2008'de doğum gerçekleşmiş. Dördü kız, iki erkek bebeği olmuş ailenin. Çocukların isimlerini de Ahmet, Esma, Zeynep, Zehra, Adem, Rana koymuşlar. Ve macera başlamış..

BEBEKLERİMİZİ GİZLEDİK

Almanya'da da merak konusu olmuş altızlar. Aile uzun süre kimliğini medyadan gizlemiş: "Medyaya çıkmak istemedik. Doktorumuza 'Altızların doğduğunu söyleyin ama kim olduğumuzu söylemeyin!' dedik. Uzun süre gizlendik ama gazeteler 'Altızlar doğdu' diye haberleştirince Almanya medyası peşimize düştü. Bir anda ünlendik. Sonra Bild gazetesinin çocuklarla ilgili yardım kampanyası olduğu için onlarla görüştük" diyor. 

NASIL BAKACAĞIZ?

Nüfus birden artınca üç odalı evleri küçük olduğu için ev aramaya koyulmuş aile. Ama Berlin'de çok nüfuslu bir aileye kimse ev vermek istememiş. "Altı çocuk eve gelecekti, nasıl yaşayacağız, nasıl bakacağız bebeklere, bilmiyorduk" diyor Şeyma Hanım. Bild gazetesindeki haberden sonra ise yardımlar yağmış aileye; yataklar, mamalar, bezler, bebek arabaları ve gece yanlarında duracak bir bakıcı... Ama sadece sekiz aylık bir yardım almışlar. 

SIRALI HAREKET EDİYORLAR

Bir yılın ardından bir çocukları daha olmuş çiftin. İstem dışı gelişen hamilelik aileyi de çok şaşırtmış. "Altızdan sonra bir çocuğumuz daha olmasın diye korunmuştuk ama istem dışı sekizinci çocuğumuz da oldu. Allah takdir edince istemesen bile oluyor. Sekizinci çocuğun şokunu da uzun süre üzerimizden atamadık. İsmini Malik Musa olarak koyduk" diyor Şeyma Hanım.

TEK TEK KONUŞUYORLAR

Düzene alışmış çocuklar artık. Temiz ailesinin evi bir yuva gibi. Diğer iki çocuk da altızlar gibi çok düzenli. Tüm çocuklar alışmış bu duruma. Şeyma Hanım, "Zaten küçüklükten beri evimiz yuva gibi. İnsanlar da buna çok şaşırıyor. Hep grup olarak hareket ettiler, 'Şu an yemek yiyoruz, şu an dişleri fırçalamaya gidiyoruz, oyun oynuyoruz' deyip hep birlikte hareket ediyorlar" diyor. Okula giderken ise düzen kurmak zorlayıcı olmuş Şeyma Hanım için. Ama düzeni kurmuş. Eve girdiklerinde çantalarını çıkarıyorlar, ardından banyoya tek tek girip sırayla düzenli bir şekilde ellerini, yüzlerini yıkıyorlar. Sonra da sofraya gelip tek tek yaşadıklarını diğerinin sözlerini kesmeden anlatıyorlar. Sonrada usluca yemeklerini yiyorlar.


YEMEK AYIRT ETMİYORLAR

Yemek hazırlığı bir saat sürüyor. Çocuklar yemek yemeyi çok seviyor. Yemek ayırt etmiyorlar, her şeyi yiyorlar. Her yemekte mutlaka çorba olmasına dikkat ediyorum, çünkü doymuyorlar. Çorba tok tutuyor. Sadece yemek değil, giyim de pahalı. Örneğin 100 euro'dan altı ceket alınca 600 euro oluyor, çok ciddi masraf.



İNSANLAR ŞAŞKINLIKLA BAKIYOR

Dışarı çıktıklarında meraklı bakışlardan uzak kalamamış Şeyma ve Hikmet çifti. "İki tane üçüz arabamız vardı, dışarı çıktığımızda gören şaşırıyordu, bu nedenle üçüz iki arabayla dışarı çıkmamaya başladık. Çünkü bizi rahat bırakmıyorlardı. Hemen etrafımıza doluşuyorlardı. 


ÇOCUKLARIM BENİM İŞİM

Şeyma Hanım kendine vakit de ayırabiliyor artık. Çocuklar okuldayken hem güzellik kursuna gidiyor, hem kendine bakıyor, hem de yapılacak ev işlerini bitiriyor. "Eğer ertelersem çamaşırı, bulaşığı, ev işlerini, birikir işim, işin içinden çıkamam sonra. O yüzden asla yarına iş bırakmıyorum.

HAYATIMIZI ÇOCUKLARIMIZA GÖRE PLANLIYORUZ

Baba Hikmet Temiz (42): "Sekiz çocuk var toplamda. Altızlar, onun ufak kardeşi, bir de büyük ablaları. Dünyada çok nadir oluyor altızlar. Çok büyük sevinç de, korku da yaşadım. İnanılmaz bir olaydı. Açıkçası çok zor geçti yıllar ve geçiyor. Dışarı adımımızı attığımızda Türkiye'de ya da Almanya'da hep altızların hikâyesini sorarlar bize. Her seferinde anlatmak durumunda kalıyoruz. Ama güzel bir duygu, geç baba oldum. Allah kaybettiğim seneleri bir anda bana verdi. Hayatımızı onlara göre planlıyoruz."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    massallah Allah bagislasin
    Cevapla
  • Abdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah analı babalı büyütsün, ne kadar güzel.
    Cevapla
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahu teala bagislasin.
    Cevapla
  • haso 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah nazardan saklasin
    Cevapla
  • umit 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kolaylık versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü