Adana savcısı İsmail Kaya ve 2 arkadaşı öldü

Adana'da bir otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu Cumhuriyet Savcısı 48 yaşındaki İsmail Kaya ile yanında bulunan 2 arkadaşı öldü.

Adana savcısı İsmail Kaya ve 2 arkadaşı öldü
Adana savcısı İsmail Kaya ve 2 arkadaşı öldü
GİRİŞ 07.02.2016 15:45 GÜNCELLEME 07.02.2016 15:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya, bu sabaha karşı geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.  Kaza, saat 03.00 sıralarında Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Hastaneler Otoban girişinde meydana geldi. 51 yaşındaki Mustafa Taş yönetimindeki 33 NZJ 36 plakalı TIR, Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya yönetimindeki 01 SR 952 plakalı otomobile otobana giriş yaptığı sırada arkadan çarptı. Kazanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken İsmail Kaya ile 35 yaşındaki Vedat Çörekli kaza yerinde öldü. Ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 57 yaşındaki Abdulkadir Azınç ise yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. TIR sürücüsü Mustafa Taş gözaltına alınırken, ilk ifadesinde çarptığı aracın bir anda önüne çıktığını söylediği öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

TÖREN DÜZENLENDİ 

Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya için Adana Adli Tıp Kurumu Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Törene, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Daire Üyesi Mehmet Durgun ve Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Cumali Tülü'nün yanı sıra çok sayıda savcı, hakim ve adliye personeli katıldı. Törende konuşma yapan Cumali Tülü, Savcı Kaya'nın 2012 yılından bu yana Adana'da görev yaptığını belirterek, "Çok çalışkan, dürüst, özü sözü bir insandı. Arkadaştı, dosttu, üzüntümüz büyüktür" dedi. HSYK üyesi Mehmet durgun ise, Savcı Kaya ile Erzurum'da 2 yıl beraber çalıştıklarını anlatarak, "Onun dürüstlüğüne, adamlığına, hukukçuluğuna ben şahadet ederim. Türk yargısı iyi bir hukukçuyu kaybetti" dedi.
Konuşmaların ardından dua okunduğu sırada Savcı İsmail Kaya'nın eşi Güzide Kaya, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Evli ve 2 çocuk babası olan İsmail Kaya'nın cenazesi memleketi toprağa verilmek üzere Yozgat'a gönderildi.

YORUMLAR 2
  • cebrail 8 yıl önce Şikayet Et
    olan ölene olur, sürücü bir hafta falan yatıp çıkar.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Şer dediğin herşeyde vardır bir hayır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi