Ankara

Fehim Adak son yolculuğuna uğurlandı

16:51 07 Şubat 2016
Fehim Adak son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden eski bakan Fehim Adak, Ankara'da toprağa verildi.

Adak için Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı için gelenlerin taziyelerini oğulları Muhammed, Hamit, Enes ve Abdullah Adak kabul etti.

Cenaze namazına, çocukları ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eski bakanlardan Şevket Kazan, Abdülkadir Aksu, Murat Başesgioğlu, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Recai Kutan, cenaze namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Adak'ın mümin biri olduğunu ve kaybından dolayı üzüntü içinde bulunduğunu belirterek, İslam alemine baş sağlığı diledi.

Tekbirlerle cenaze aracına taşınan Adak'ın naaşı, tasavvuf alimlerinden Abdülhakim Arvasi'nin türbesinin de bulunduğu Bağlum'daki mezarlığa defnedildi.

- Fehim Adak

Mardin'de 1931 yılında doğan Adak, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiş, Mardin İI Bayındırlık Müdürü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyesi, 4(XV), 5(XVI), 20 ve 21. Dönem Mardin milletvekilliği, Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Adak, evli ve 6 çocuk babasıydı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.