Her aileye danışman geliyor!

Aile hekimliğinden sonra şimdi de 'Aile Sosyal Destek' projesi gündemde.

Her aileye danışman geliyor!
Her aileye danışman geliyor!
GİRİŞ 07.02.2016 17:05 GÜNCELLEME 07.02.2016 17:05

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Bakanı Ramazanoğlu yaptığı konuşmada, Mardin'de geçen hafta çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu oradaki vatandaşların dertlerini dinlediklerini belirtti.

'Aile Sosyal Destek' projesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele konusunda açıkladığı 10 maddelik eylem planında yer alan "Aile Sosyal Destek" projesini anlattıklarına değinen Ramazanoğlu, "Artık biz ülkemize şöyle bakıyoruz. Türkiye bütün vatandaşlarıyla doğusundan batısına kadar kuzeyinden güneyine kadar, büyük bir ailedir, bir bütündür. Bu çerçevede her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Projemizi aile hekimlerinden esinlendik. Yaklaşık 1 sosyal danışman bin aileden sorumlu olacak. Danışmanlar bu ailelerin bütün sorunlarıyla ilgilenecek. Özellikle Güney ve Doğu Anadolu bölgesinde ihtiyacı olan 4 il ve 12 ilçemiz öncelikli oldu. Orada bu projemizi başlattık" ifadesini kullandı. 

Tüm bakanların doğu illerini tek tek ziyaret edeceğine vurgulayan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü bizim perspektifimiz tüm Türkiye. Bakanlık olarak ailelerin sorunlarının içinde olacağız. Sorunları yerinde çözeceğiz. İnşaallah, Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Ben Mardin'de çalışıyorum, Denizli'ye muhabbeti yansıyor. İşte Türkiye bu. Her sıkıntılı dönemin arkasında, her gecenin en karanlık döneminden sonra bir şafak vardır. Türkiye bu sıkıntılı dönemini bu krizi fırsata çevirecek ve her zamanda bunu fırsata çevirmiş tecrübeye sahiptir. Türkiye böyle bir coğrafyadır. bu millet büyük millettir. Bizi güzel günler bekliyor." 

Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu ile Ramazanoğlu Gelir Getirici Tür sertifikaları dağıtımını yaptı ardından kongre merkezinin bahçesinde kendi isimleriyle çam ağacı dikti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü