Berdan Mardini'den TRT Kürdi isyanı

Sanatçı Berdan Mardini, "TRT Kürdi'de program yaptığımda ne Mahsun Kırmızıgül ne Özcan Deniz bu kanalın yanında olmadı" dedi

Berdan Mardini'den TRT Kürdi isyanı
Berdan Mardini'den TRT Kürdi isyanı
GİRİŞ 07.02.2016 17:29 GÜNCELLEME 07.02.2016 17:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sanatçı Berdan Mardini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele ve bölgenin yeniden ihyası için uygulanacak eylem planını açıkladığı toplantıya katıldı ve "Planın kültür ayağı da olmalı. Kürtçe tiyatro bölge için iyi olur. Gençleri yakalayamadık, onları yakalamamız gerekiyor" dedi. Bakanlara kardeşlik şarkıları söyleyen Mardini, eylem planına destek verdi. Sanat camiasına sitem eden Mardini'nin plan ve bölgeye yönelik değerlendirmeleri şöyle:

BU KANALIN YANINDA OLMADILAR:

Ben TRT Kürdi'de program yaptığımda ne Mahsun Kırmızıgül, ne Özcan Deniz ne Alişan ne de İzzet Yıldızhan bu kanalın yanında olmadı. Aslında büyük bir yükü aldım ben. TV'ye davet edildiğinde bu saydığımız isimlerin hiç biri gelmedi.

DESTEKLEMENİZ GEREKİYOR:

Sadece Cumhurbaşkanımın, Başbakanımın yanında yemek yemekle elini taşın altına mı koymuş oluyorsunuz? Elinizi taşın altına koymak, burada devlet bir Kürtçe kanal açıyorsa sizin de gidip bunu desteklemeniz gerekiyor.

YENİ FİLM ÇEKECEĞİZ:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla bir projeye imza atacağız. Kadınları anlatan bir vizyon filmi yapacağız. Onun için de kolları sıvadık. KÜLTÜR AYAĞI OLMALI: Ekonomik ayakta devletimiz üzerine düşeni tam olarak yerine getirdi. Bu işin kültür ayağı da olması lazım.

KÜRTÇE DERGİ VE TİYATRO:

Gençlerin daha rahat hareket edebilecekleri, kendi dillerinde dergi basabilecekleri durumları ortaya koyarsak, gençlerimizi içimize çekmiş oluruz.

BOMBA YERİNE KÜLTÜR NOKTALARI:

Bir Suruç, Cizre, Şırnak... Kültür ayaklarıyla donatılmalıydı; silahlarla değil... Ne örgüt, ne diğer parti süreci bu noktaya getirmemeliydi. Bunları ben hiçbir zaman savunmadım, ömrümün sonuna kadar da savunmayacağım. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • güler 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakırdayım inanin çök görmek istiyorum
    Cevapla
  • iso 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek kürt.
    Cevapla
  • Erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın ve sanatçı bozuntularına da kapak olsun lafların
    Cevapla
  • adam 8 yıl önce Şikayet Et
    bir türk olarak vala adamsın mardini
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Seninleyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı