Kiracılar dikkat: Başınız yanabilir!

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu.

Kiracılar dikkat: Başınız yanabilir!
Kiracılar dikkat: Başınız yanabilir!
GİRİŞ 08.02.2016 08:59 GÜNCELLEME 08.02.2016 09:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kiracı oturduğu evin kirasını 35 kuruş eksik yatırınca ev sahibi ile davalık oldu. Ev kirasını bankaya tam yatırdığını ancak bankanın masraf kestiği için ev sahibine para ödemeyeceğini söyleyen kiracı Yargıtay’ın verdiği kararla davayı kaybetti.

Karar uyarınca kiracı, 35 kuruşluk eksik ödeme için evi boşaltmak zorunda kalacak.

Ev sahibi M.A.S, 1 yıllık kira sözleşmesi yaparak G.C.B’ye evini kiraladı. Ev kirasını banka hesabından gönderen G.C.B, Nisan 2014’te de 1.300 TL olan kirasını ev sahibi M.A.S’nin hesabına yatırdı. Ancak banka kiradan masraf kesince ev sahibinin hesabına 1.299.65 TL yattı. Kiranın 35 kuruş eksik yattığını gören ev sahibi, kiracı G.C.B’yi arayarak, kirayı tam yatırmasını söyledi. Parayı tam yatırdığını ve hesaba neden düşük yattığını bilmediğini söyleyen kiracı eksik olan 35 kuruşu ödemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine ev sahibi kiracısına ödeme emri çıkardı ve ödeme yapılması için 30 günlük süre verildi. Bu süre içinde de kiracı 35 kuruşu ödemeyince, ev sahibi İstanbul Anadolu 14. İcra Hukuk Mahkemesi’ne kiranın eksik yatırıldığı ve kiracının evden tahliyesi istemiyle dava açtı.

YARGITAY HAKLI  BULDU

Ancak mahkeme 35 kuruş eksik ödemenin gecikme sayılamayacağını belirterek davayı reddetti. Bunun üzerine ev sahibi M.A.S mahkemenin kararı ile ilgili Yargıtay’a itirazda bulundu.

Yapılan itirazın ardından tüm evrakları inceleyen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Kiracıya verilen 30 günlük süreye rağmen 35 kuruşluk eksikliğin yatırılmadığını belirten Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, “Borcun tümü ödenmediğine göre temerrüt (Gecikme) gerçekleşmiştir. Borcun az ya da çok olması temerrüt olgusunun gerçekleşmesini engellemez” dedi. Mahkemenin kiracının evden tahliyesine karar vermesi gerekirken davayı reddettiğine vurgu yapan Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozarak kiracı G.C.B’nin evden tahliyesine karar verdi.

YORUMLAR 10
  • Muhammet ÖZTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerin gözünü toprak doyursun.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    35 kuruş seni fakir mi yapacak mal sahibi ? İnsanlara merhamet etmeyene Allah'ta merhamet etmez..
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben yasadim. 1 ay sonra evi tasiyacaktim ev sahibi aradi yillik zam yapacam dedi. Evi tasiyom yapmasak dedim 25 tl lik zam icin ne kavga etti yaww
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ayıptır ayıp yaptıgınız utanmazlar nerede görgünüz sizin nerede insanlıgınız nerde hoşgörü nasıl bir millet olup çıkıyoruz nerede müslüman türk toplumu ben böyle millet istemiyorum.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin ev sahibi emrah'tır:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!