180 bin öğrenci okula gidemeyecek!

Bugün ders zili çalıyor ancak terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da 175 bini aşkın öğrenci eğitimden uzak kalmaya devam edecek.

180 bin öğrenci okula gidemeyecek!
180 bin öğrenci okula gidemeyecek!
GİRİŞ 08.02.2016 09:34 GÜNCELLEME 08.02.2016 09:34

Bölgede birçok okul terör örgütü PKK’nın saldırılarında kullanılamaz hale gelirken, binlerce öğretmen sokağa çıkma yasağı bitene kadar ilçelere dönemeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre Şırnak, Diyarbakır ve Mardin’de 80 okul teröristlerin saldırısıyla kullanılamaz hale geldi. Şırnak’ta 34, Diyarbakır’da 23 ve Mardin’de 21 okul saldırıya uğradı.

Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit, İdil ve Sur’da eğitimlerini düzenli sürdüremeyen 11 bin, 8. ve 12. sınıf öğrencisi, sömestr tatilinde pansiyonları boş olan okullarda telafi eğitimine alındı. Bakanlık, ikinci yarıyıl için operasyonların azaldığı ilçelerde okulların onarımına başlarken, terör örgütünün kullanılamaz hale getirdiği bazı okullarda tadilat sürecinde eğitime başlanamayacak. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçelerdeki çocuklar, çevre illerdeki pansiyon kontenjanı bulunan okullarda misafir öğrenci olacak.

1200 ÖĞRETMENE SMS

Bu arada hizmetiçi eğitim mesajıyla Aralık 2015’te Cizre ve Silopi’den ayrılan binlerce öğretmen ilçeye henüz dönmezken, Şırnak İdil’de de 1200 öğretmene SMS’lerle İstanbul’da düzenlenecek seminere katılma çağrısı yapıldı.

KAR NEDENİYLE TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi: Bayburt, Kars, Ağrı, Erzincan (Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçeleri - Refahiye’de taşımalı eğitim veren okullar), Muş (taşımalı eğitim veren okullar ve ulaşıma kapalı köy okulları), Sivas (Altınyayla ve Gölova ilçeleri - Kangal’da taşımalı eğitim veren okullar)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!