Bir ilçeye daha operasyon sinyali!

Şırnak'ın İdil ilçesinde 5 mahallede hendek ve barikatların kurulduğu tespit edildi.

Bir ilçeye daha operasyon sinyali!
Bir ilçeye daha operasyon sinyali!
GİRİŞ 08.02.2016 11:58 GÜNCELLEME 08.02.2016 12:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Şırnak İdil’de ‘Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek’ tartışması devam ederken ilçede görevli bin 200 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen SMS’lerle belli bölgelerde düzenlenecek seminerlere katılma çağrısı yapıldı.

Sömestr tatilinin bugün sona ermesinden önce Şırnak’ın İdil İlçesi’nde görevli bin 200 öğretmene İstanbul’da düzenlenecek eğitim seminerine katılmaları için bakanlıktan SMS yoluyla çağrı yapıldı. Öğretmenlerin cep telefonlarına gönderilen SMS’de “08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet içi eğitim enstitüsünde düzenlenecek 2016000374 numaralı öğretmenlik uygulamaları seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgilerinize” denildi.

İdil’de görev yapan öğretmenlere bu çağrının gönderilmesi bugünden itibaren ilçedeki bazı mahallerde bulunan hendek ve barikatların temizlenmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edileceği olarak yorumlandı. Cizre ve Silopi’de 14 Aralık’ta başlayan sokağa çıkma yasağı öncesinde de benzer çağrılar gönderilmiş ve öğretmenlerin büyük kısmı iki ilçeden ayrılmışlardı.

İLÇEYE YIĞINAK YAPILDI

İlçede sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 15 gün önce büyük göç görülürken özellikle öğretmen ile memurlar yanlarına aldıkları eşyalar ile ilçeden ayrılmıştı. İdil’e, bu hafta çok sayıda TIR ile mühimmat, yatak, ranza, jeneratör getirilerek Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarına taşındı. İlçede hendek ve barikatların bulunduğu bölgede bulunan İdil Anadolu Lisesi, ,Atatürk İlköğretim okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu yakılarak büyük çapta hasar görmüştü.

İdil ilçesinde Yeni ve Turgut Özal Mahallesi’nde PKK’lı grupların kazdığı hendek ve barikatlar bulurken, diğer 3 mahallesinde ise barikat ve hendek bulunmadığı belirtildi. İlçe’de barikat ve hendeklerin bulunduğu iki mahalle sakinlerinin büyük kısmının da evlerine terk ettikleri ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; Valilik tarafından ilan edilmesi beklenen sokağa çıkma yasağı nedeniyle öğretmenler, süreyi verimli değerlendirmeleri adına 8-12 Şubat 2016 tarihleri arasında hizmet içi eğitime alınacak. Eğitim Türkiye’nin her bölgesinde olacak. Öğretmenler, ikamet ettikleri yerlere göre eğitimlere yönlendirilecek. Aynı zamanda bölgede operasyonlar nedeniyle zarar gören okullar olduğundan bu alanlarda iyileştirme yapılırken bu süreyi öğretmenlerin doğru değerlendirmesi sağlanacak.

İÇİŞLERİ BAKANI SİNYALİ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki gün ziyaret ettiği Bursa’da teröristlerin bertaraf edilmesi, tuzakların kaldırılması, bombaların imha edilmesi ve çukurların doldurulmasını hedeflediklerini, böylece vatandaşın hayatının normale dönmesini sağlamak için çaba sarf ettiklerini vurgulamıştı. Ala, “Buna benzer bazı yerler var. Bundan sonra da oralarda bu temizlemeler, bertaraf etmeler yapılacak. Bu çalışmalar yürütülecek, terörle mücadele yürütülecektir, milletimizin, devletimizin işbirliğiyle” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: YENİYÜZYIL
YORUMLAR 13
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizi resmen terör belası ile oyalatıyorlar
    Cevapla
  • No Comment 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu sehirlerde o barikatlar kurulurken, o kadar olay yasanirken? Hic mi Musluman yok orada? Herkez mi pkk yandasi sessiz kaliyor? diyesim geliyor..
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir ülkede olsa Savaş Hali sayılır. Ordu şehre iner, sıkıyönetim ilan edilir. Vur emri verilir. Neler oluyor güzel ülkemde....
    Cevapla
  • Turuncu 8 yıl önce Şikayet Et
    elebaşları temizlenmeden bu sivrisinekler çoğalır
    Cevapla
  • batman 8 yıl önce Şikayet Et
    eceli gelmiş köpekler tek tek hepsi yok edilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı